1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA petrol fiyat artışlarında yavaşlama bekliyor

IEA petrol fiyat artışlarında yavaşlama bekliyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), petrol fiyatlarındaki artışta bir yavaşlama olacağını belirterek, Brent petrolü için 2022 yılı ortalama fiyat beklentisini 79,40 dolar/varil olarak açıkladı.

IEA petrol fiyat artışlarında yavaşlama bekliyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), petrol fiyatlarındaki artışta bir yavaşlama olacağını belirterek, Brent petrolü için 2022 yılı ortalama fiyat beklentisini 79,40 dolar/varil olarak açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bugün yayınladığı aylık raporunda, petrol fiyatlarında yaşanan rallinin küresel arzda artışa bağlı olarak yavaşlayacağını öngördü. Petrol fiyatlarının yükselmeye devam ettiğini ve talep üzerinde ciddi bir etki yapmaya başladıklarını belirten EIA, 2021 ve 2022 yılı için ortalama fiyat tahminlerini açıkladı. IEA, 2021 yılı için Brent petrolünde ortalama fiyatı 71,50 dolar/varil olarak ortaya koyarken, 2022 yılında ortalama fiyatın 79,40 dolar/varile çıkacağını öngördü. 

FİYATLAR ARZIN ARTTIRILMASI İÇİN GÜÇLÜ BİR TEŞVİK

IEA, cari petrol fiyatlarının özellikle ABD'de arzın artırılması için güçlü bir teşvik oluşturacağını savundu.  2021 yılının geri kalanında küresel petrol arzının 1,5 milyon varil yükseleceğini öngören IEA, üretim artışının ABD, Suudi Arabistan ve Rusya'dan geleceğini öngördü. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler