1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA petrol talebi büyüme tahminini artırdı

IEA petrol talebi büyüme tahminini artırdı

Enerji Günlüğü - IEA, 2015 yılı için petrol talebinde büyüme tahminini günde 75 bin varil yükseltti.Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) dün yayınladığı...

IEA petrol talebi büyüme tahminini artırdı

Enerji Günlüğü - IEA, 2015 yılı için petrol talebinde büyüme tahminini günde 75 bin varil yükseltti.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) dün yayınladığı raporda, 2015 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini günde 75 bin varil artırarak 1 milyon varil seviyesine çıkardı. IEA, 2015 yılında günlük ortalama petrol talebinin 93,5 milyon varil olmasını bekliyor.

PETROL STOKLAMA KAPASİTESİ

IEA yayınladığı raporda, ABD'nin petrol stoklama kapasitesinin sınırlarına yaklaşılmakta olduğunu, ABD'nin üretiminde yavaşlama işaretlerinin görülmediği ortamda bu durumun fiyatlarda yeniden zayıflamalar görülmesine yol açabileceğine de vurgu yaptı. IEA, depolama kapasitesinde sınıra ulaşılmasının arzın kesilmesine yol açabileceğini de belirtirken, ABD'de yılın ikinci yarısından itibaren üretimde büyümenin yavaşlayacağını öngördüklerini vurguladı.

ŞUBAT AYI ÜRETİMİ

IEA verilerine göre, OPEC'in Şubat ayında petrol üretimi günde 90 bin varil azaldı. Irak ve Libya'nın üretimlerindeki düşüş Suudi Arabistan, İran ve Angola tarafından telafi edildi.

IEA, 2015 için OPEC petrolü talep tahminini günde 100 bin varil artırarak 29,5 milyon varile çıkardı.

Önceki ve Sonraki Haberler