1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Petrol talebinde akaryakıtı petrokimya telafi edecek

IEA: Petrol talebinde akaryakıtı petrokimya telafi edecek

Enerji Günlüğü - IEA, petrokimya ürünlerinin 2050'ye kadar global petrol talebinde büyümenin yarısını oluşturacağını ve akaryakıt kullanımında...

IEA: Petrol talebinde akaryakıtı petrokimya telafi edecek

Enerji Günlüğü - IEA, petrokimya ürünlerinin 2050'ye kadar global petrol talebinde büyümenin yarısını oluşturacağını ve akaryakıt kullanımında yaşanacak düşüşü telafi edeceğini öngörüyor. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), plastik ve diğer petrokimya ürünlerinin 2050'ye kadar global petrol talebine yön vereceklerini, akaryakıt kulanımındaki yavaşlamayı telafi edeceklerini öngördü. 

IEA, devletlerin petrol ve gazdan kaynaklı kirliliği ve karbon salınımını azaltma çabalarına rağmen, Hindistan ve Çin gibi gelişmekte olan ekonomilerde büyümenin petrokimya ürünleri için talebi ileri götüreceğini savundu. 2030'a kadar global petrol talebinde büyümenin üçte birinden fazlasının petrokimyasallardan gelmesini bekleyen IEA, 2050'ye kadar ise petrokimyasalların petrol talebinde büyümenin yaklaşık yarısını oluşturacağını öngördü. 

Petrokimyasal üretimi için global petrol talebi 2017'de 12 milyon varil/gün ile toplam petrol talebinin yüzde 12'sini oluşturdu. 2050'de bu talebin 18 milyon varil/güne çıkacağı tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler