1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Petrol talebinde büyüme düşecek

IEA: Petrol talebinde büyüme düşecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı, petrol piyasasının 2016 yılının ikinci yarısında sıkılaşmaya başlamasını ve talepte büyümenin...

IEA: Petrol talebinde büyüme düşecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı, petrol piyasasının 2016 yılının ikinci yarısında sıkılaşmaya başlamasını ve talepte büyümenin yavaşlamasını bekliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), yayınladığı aylık raporda 2017 yılı için talepte büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti. IEA, 2017 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini günde 100 bin varil indirerek 1,2 milyon varil/güne çekti.

Raporda, "Ekonomik büyüme projeksiyonlarının düşürülmesine bağlı olarak 2017'de talep büyümesi bir miktar ivme kaybedecek, ancak 1,2 milyon varil/günlük talep büyüme hala trendin üzerinde" denildi. 

OPEC DIŞI ÜLKELERİN ARZI

OPEC dışı üreticilerin arzının 2016 yılında 900 bin varil/gün azalacağı tahminini tekrarlayan IEA, 2017'de ise bu ülkelerin arzında 300 bin varil/gün artış bekliyor. 

IEA raporuna göre, OECD'nin ticari petrol stokları da 5,7 milyon varil artarak 3 milyar 93 milyon varil seviyesine yükseldi. 

PETROL PİYASASI İKİNCİ YARIDA SIKILAŞACAK

Uluslararası Enerji Ajansı, global petrol piyasasının 2016 yılının ikinci yarısında sıkılaşmaya başlayacağıı, ancak sürecin yavaş ve acı verisi olacağını da öngördü. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler