1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA petrol talebinde büyüme tahminini azalttı

IEA petrol talebinde büyüme tahminini azalttı

IEA, 2021 yılı için küresel petrol talebi büyüme tahminini 50 bin varil azaltarak 5,4 milyon varil/güne çekti. 

IEA petrol talebinde büyüme tahminini azalttı

Enerji Günlüğü - IEA, 2021 yılı için küresel petrol talebi büyüme tahminini 50 bin varil azaltarak 5,4 milyon varil/güne çekti. 

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) bugün yayınladığı Haziran ayı petrol piyasası raporuna göre, küresel petrol talebi, bu yıl geçen yıla göre yüzde 6 oranında (günlük yaklaşık 5,4 milyon varil) artışla 96 milyon 400 bin varil seviyesine ulaşacak. Bu rakam bir önceki rapordaki tahminin yaklaşık 50 bin varil altında kalıyor. 

Petrol talebinde bu yıl günlük 35 milyon 700 bin varille Asya Pasifik Bölgesi'nin başı çekmesi beklenirken, bu bölgeyi 30 milyon 300 bin varille Amerika kıtası ve 13 milyon 700 bin varille Avrupa'nın izleyeceği tahmin ediliyor.

İçinde bulunduğumuz Haziran ayında petrol talebinin geçen aya oranla günlük 2,5 milyon varil, bir önceki yıla göre ise günlük 7,4 milyon varillik bir artış göstermesi bekleniyor. IEA küresel petrol talebinin gelecek yıl sonunda ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi seviyelere döneceğini ve bu yıla göre günlük 3,1 milyon varil artacağını öngörüyor. 

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler