1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. IEA sıfır emisyonlu enerji sistemi için yol haritası oluşturuyor

IEA sıfır emisyonlu enerji sistemi için yol haritası oluşturuyor

IEA, küresel enerji sisteminin 2050'ye kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşması için dünyanın ilk kapsamlı yol haritasını oluşturacak. 

IEA sıfır emisyonlu enerji sistemi için yol haritası oluşturuyor

Enerji Günlüğü - IEA, küresel enerji sisteminin 2050'ye kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşması için dünyanın ilk kapsamlı yol haritasını oluşturacak. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol bugün düzenlenen yılın ilk webinarında yaptığı değerlendirmede, bu yıl Kasım ayında gerçekleştirilecek olan COP26’ toplantısı öncesi iklim krizi ile mücadele çabalarını desteklemek için gerçekleştirecekleri yeni projeleri duyurdu. 2021 yılı için temel önceliklerini özetleyen Birol, Mayıs ayında tüm küresel enerji sisteminin 2050 yılında net sıfır emisyona ulaşması için yol haritası açıklayacaklarını bildirdi. Birol, “Net sıfıra giden yol haritamız, ülkelerin iklim, enerji güvenliği ve karşılanabilirlik hedeflerine ulaşmak için gereken eylemleri belirlemelerine ve uygulamalarına yardımcı olmada hayati bir rol oynayabilir. Enerji altyapımızın tamamen dönüştürülmesi gerekiyor” dedi.

Birol bu özel raporun yanısıra Mart ayında Birleşik Krallık COP 26 Başkanlığı ile 2. IEA Temiz Enerji Geçiş Zirvesi'ne ev sahipliği yapacaklarını da kaydetti. Birol tüm bunların COP26'nın başarısını desteklemek için ivme oluşturacağını ifade etti. 

“İKLİM SORUNU GERÇEKTE ENERJİ SORUNUDUR”

Birol yaptığı değerlendirmede günlük yaşamlarımıza ve ekonomilerimize güç veren enerjinin aynı zamanda küresel emisyonların yüzde 75’ini ürettiğine dikkat çekerek, “Bu da iklim sorununun esasında bir enerji sorunu olduğunu gösteriyor. IEA bu mücadeleyi ele almada ve dünya genelinde temiz enerji dönüşümüne öncülük etmede kararlı. Bu konuda biz çok kararlıyız, ben çok kararlıyım” ifadesini kullandı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler