1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. IEA’dan Fransa'ya yeşil enerji övgüsü

IEA’dan Fransa'ya yeşil enerji övgüsü

Enerji Günlüğü – IEA, Fransa’nın son on yıl içinde enerji verimliliğini arttırdığını ve karbon yoğunluğunu azalttığını belirtti. Uluslararası...

IEA’dan Fransa'ya yeşil enerji övgüsü

Enerji Günlüğü – IEA, Fransa’nın son on yıl içinde enerji verimliliğini arttırdığını ve karbon yoğunluğunu azalttığını belirtti. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), enerji politikaları hakkında son yayınladığı araştırmasında, Fransa'yı daha güvenli, düşük maliyetli, sürdürülebilir enerji gereçleri ve ekonomisinde yeşil gelişim için harekete geçtiği için övdü. IEA'nın 2016 IEA Ülkelerinin Enerji Politikaları adlı raporunda, Fransa ekonomisinin geçen 10 yıl içinde karbon yoğunluğunu düşürdüğünü ve özellikle konut sektöründe daha fazla enerji verimliliğinden yararlandığını belirtti. 

IEA, iklim değişikliğini hafifletme, içeride ve dışarıda yeşil finans ve özellikle 2015 yılında Yeşil Büyüme için Enerji Geçiş Anlaşması kapsamındaki düzenlemelerin kabul edilmesi konusunda Fransa'nın liderliğinden övgü ile söz etti. Ancak Raporda Fransa'da yenilenebilir enerjinin yayılmasının IEA ortalamasının altında olduğunu da belirtti.

HALKA ELEKTRİĞİ AZ KULLANIN ÇAĞRISI

Fransa enerji şirketi EDF ve Çevre Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde soğuk hava nedeniyle tüketicilere enerji arzını tasarruflu kullanmaları ve çamaşır makinesi gibi cihazlarını da elektrik ihtiyacının yoğun olduğu zamanlarda çalıştırmamalarını istemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler