1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA’dan petrol piyasalarına üç öneri

IEA’dan petrol piyasalarına üç öneri

IEA, bir türlü toparlanamayan petrol piyasaları için daha fazla üretim kısıntısı, finansal kurumların tedbirler alması ve stratejik petrol rezerv kapasitelerinin hazır hale getirilmesi önerilerini getirdi.

IEA’dan petrol piyasalarına üç öneri

Enerji Günlüğü - IEA, bir türlü toparlanamayan petrol piyasaları için daha fazla üretim kısıntısı, finansal kurumların tedbirler alması ve stratejik petrol rezerv kapasitelerinin hazır hale getirilmesi önerilerini getirdi.

Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatının dün eksi 37,63 seviyeye kadar inmesinin ardından Uluslararası Enerji Ajansı, Kara Nisan’ı yaşayan petrol piyasaları için üç öneri sundu. 

Buna göre IEA önerilerini şöyle sıraladı:

Üretim kısıntısı üzerinde anlaşan OPEC+ ülkelerinin mümkün olduğunca  çabuk harekete geçmeleri ve hatta daha fazla kısıntıyı değerlendirmeleri,

Finansal otoritelerinin piyasa düzenini bozan eğilimleri önlemek için tedbirler alması (Küresel çapta petrol ticaretinin önemli bir kısmı, New York Mercantile Exchange ve Intercontinental Exchange (ICE) Futures gibi vadeli işlemler (futures) ve opsiyon borsalarında gerçekleştiriliyor. Burada işlem yapanların bir kısmı ise fiziki ticaret değil, kağıt üzerinde ticaret yapıyor),

Stratejik petrol rezerv olan ülkelerin kapasitelerini hazır hale getirerek fazla arzı hafifletmeleri. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler