1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. IEEE ODTÜ PES Kongresi`nin ilki gerçekleştirilecek

IEEE ODTÜ PES Kongresi`nin ilki gerçekleştirilecek

Enerji Günlüğü - Dünyada ve Türkiye'de öğrenci toplulukları seviyesinde düzenlenecek İlk Power&Energy Society Öğrenci Kongresi ODTÜ'de gerçekleştirilecek.IEEE...

IEEE ODTÜ PES Kongresi`nin ilki gerçekleştirilecek

Enerji Günlüğü - Dünyada ve Türkiye'de öğrenci toplulukları seviyesinde düzenlenecek İlk Power&Energy Society Öğrenci Kongresi ODTÜ'de gerçekleştirilecek.

IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu, IEEE Power and Energy Society ve ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün ortaklığında bir ilki gerçekleştiriyor. 29-31 Ağustos tarihlerinde dünyada ve Türkiye'de öğrenci toplulukları seviyesinde düzenlenecek İlk Power&Energy Society Öğrenci Kongresi ODTÜ'de gerçekleştirilecek.

ETKİNLİĞİN AMACI

Odak noktası dünya çapında 110 farklı üniversiteden gelecek öğrencilere güç ve enerji sektörünü tanıtmak olan İlk Power&Energy Society Öğrenci Kongresi (PES) enerjinin farklı alanlarında gelen konukları ve IEEE nin globaldaki üyelerinibilinçlendirmeyi amaçlıyor.

KONGREDE ELE ALINACAK KONULAR

6 kıtadan 100'ü aşkın güç ve enerji üzerine çalışan öğrencinin katılması beklenen kongrede, yenilenebilir enerji, elektrik üretimi-dağıtımı-depolanması, enerjinin ticari boyutu, enerjinin depolanması, alternatif enerjili araçlar, enerji verimliliği, güç ve enerjiye dair gelişmekte olan teknolojiler, akıllı şebeke (smart grid) teknolojileri ve nükleer enerji sistemleri konuları üzerinde durulacak.

ÇEŞİTLİ KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DE DÜZENLENECEK

Yurtdışından ve yurtiçinden birçok katılımcının ağırlanacağı kongrede teknik oturum ve çalıştaylar dışında teknik olmayan seminerler de düzenlenecek. Kongrenin açılışının yapılacağı gala gecesinin dışında Türk kültürünün tanıtılması ve diğer kültürlerin de kaynaşması açısından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

EtkinliK, ayrıca İnternet üzerinden canlı yayınlanacak ve IEEE nin Globaldakiüyelerine kolaylıkla ulaşacak.

Kongre hakkında bilgilere http://pescongress.ieee.metu.edu.tr/ ve http://www.ieee.metu.edu.tr/ sayfalarından ulaşılabilecek.

IEEE ODTÜ HAKKINDA

IEEE ODTÜ, uluslararası bir öğrenci topluluğu olup dünyada yaklaşık 1300 üniversitede Türkiye'de de toplam 50 üniversitede bulunan IEEE öğrenci topluluklarının en aktiflerinden biridir.

Önceki ve Sonraki Haberler