1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IEH’nin Kalyon’un ortak kontrolünü devralmasına rekabet izni

IEH’nin Kalyon’un ortak kontrolünü devralmasına rekabet izni

International Energy Holding’in, Kalyon Enerji’nin ortak kontrolünü devralmasına rekabet izni çıktı.

IEH’nin Kalyon’un ortak kontrolünü devralmasına rekabet izni

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, International Energy Holding’in Kalyon Enerji’nin ortak kontrolünü devralmasına izin verdi. 

Rekabet Kurulu (RK), 06 Eylül 2022 tarihli ve 22-40/547-221 sayılı kararıyla; Kalyon Enerji Yatırımları AŞ’nin ortak kontrolünün International Energy Holding LLC (IEH) aracılığıyla, International Holding Company PJSC tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Devir işlemi için Rekabet Kurulu’na 01 Eylül’de başvuru yapılmıştı. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, önceki bir açıklamasında devir işlemini “stratejik işbirliği” olarak tanımlamış; 5 yıl içinde yenilenebilir enerji alanında 2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını söylemişti. Bazı projelerine yatırım teşvik belgesi alan Kalyon Enerji, Konya Karapınar GES gibi dünya ölçeğinde dikkat çeken yatırımlarıyla biliniyor.

Ancak şirketin gerçekleştirdiği bütün yatırımlar ortaklık kapsamına girmiyor. 5 hidroelektrik santrali (HES), bir rüzgar enerjisi santrali (RES), bir güneş enerjisi santrali (GES) ve bir de gazlaştırma tesisi bulunan Kalyon Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Kalyoncu, IEH'nin şirketin borçlarına da ortak olduğunu; ortaklık kapsamında Kalyon Enerji’ye ait elektrik üretim tesisleri ile şirketin gelecekte gerçekleştireceği yatırımların yer alacağını belirtmişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler