1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. IEP'e yeni teknik ve uygunluk düzenlemesi

IEP'e yeni teknik ve uygunluk düzenlemesi

Enerji Günlüğü - IEP Uluslararası Enerji Petrol Gözetim, Sertifikasyon ve Teknik Hizmetler Organizasyonu Ticaret Limited Şirketi'nin görevine yeni teknik...

IEP'e yeni teknik ve uygunluk düzenlemesi

Enerji Günlüğü - IEP Uluslararası Enerji Petrol Gözetim, Sertifikasyon ve Teknik Hizmetler Organizasyonu Ticaret Limited Şirketi'nin görevine yeni teknik düzenleme ve uygunluk değerlendirme modülleri getirildi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, IEP Uluslararası Enerji Petrol Gözetim, Sertifikasyon ve Teknik Hizmetler Organizasyonu Ticaret Limited Şirketinin Onaylanmış Kuruluş Olarak Görevlendirilmesine Dair Tebliğ'i (SGM: 2016/25) bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu. 

Buna göre, Avrupa Komisyonu tarafından 2284 kimlik kayıt numarası tahsis edilmiş olan IEP Uluslararası Enerji Petrol Gözetim, Sertifikasyon ve Teknik Hizmetler Organizasyonu Ticaret Limited Şirketi, Ek-1’de yer alan teknik düzenleme ve uygunluk değerlendirme modüllerinde onaylanmış kuruluş olarak görevlendirildi.

Ek 1 çerçevesinde, ürün grupları sınıflandırılarak uygunluk modülleri belirtildi. Birinci Grupta elektrikli ve elektrikli olmayan ürünler, İkinci grupta da gaz elektrikli, toz elektrikli, gaz elektrikli olmayan ve toz elektrikli olmayan sistemler yer aldı. 

Uygunluk modülünde ise AB-Tip incelemesi (Modül B), Birim Doğrulamasını Esas Alan Uygunluk (Modül G), Ürün Doğrulamayı Esas Alan Tipe Uygunluk (Modül F), Denetimli Ürün Deneyi ve Üretimin Dahili Kontrolünü Esas Alan Tipe Uygunluk (Modül C1) olarak düzenlendi. 

Enerji Petrol Enstitüsü IEP, Milli , Avrupa ve Uluslararası "TS EN ISO / IEC 17020:2012-Çeşitli tipteki muayene kuruluşların çalıştırılmaları için genel kriterler" ve “ EN 17065 Ürün Belgelendirme Yapan kuruluşlar için Genel kriterler “standardı baz alınarak Tesis , Ürün, Hizmet faaliyetleri konularında muayene deney belgelendirme faaliyetlerini yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler