1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İETT’den güneş enerjili otobüs durağı

İETT’den güneş enerjili otobüs durağı

Enerji Günlüğü - İETT tarafından üretilen enerjisini güneş panellerinden alan Konsept Akıllı Durak, Yıldız Teknik Üniversitesi durağında hizmet vermeye...

İETT’den güneş enerjili otobüs durağı

Enerji Günlüğü - İETT tarafından üretilen enerjisini güneş panellerinden alan Konsept Akıllı Durak, Yıldız Teknik Üniversitesi durağında hizmet vermeye başladı.

İETT, ‘’Konsept Akıllı Durak’’ projesini Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi durağında hayata geçirdi. İstanbulluların hizmetine giren projenin önümüzdeki günlerde daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Tüm teknolojik yenilikleri içinde barındıran Konsept durak, LCD/LED tabanlı dijital yolcu bilgilendirme alanları, biletmatik cihazı, bas-konuş ünitesi, engelli araçlarının şarj edilebileceği arabirimler, duraktaki yolculara ücretsiz internet kullanım hizmeti verebilen ve şehir mimarisine uygun olarak tasarlandı.

Konsept Akıllı Durak enerjisini otobüsün durağının üzerinde yer alan güneş panellerinden alıyor. Ayrıca güneş enerjisi ile çalışan akıllı durakta bekleyen yolcu, otobüsün o durağa ne kadar uzaklıkta bulunduğunu, hangi otobüsün ne zaman geçtiğini yanındakine sormak yerine, sistemden öğrenebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler