1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IFC’den Çimko’ya 65 milyon dolar kredi

IFC’den Çimko’ya 65 milyon dolar kredi

Enerji Günlüğü - IFC’nin oluşturduğu yaklaşık 65 milyon dolar milyon tutarındaki finansman paketi Çimko’nun enerji verimliliği ve hazır beton alanındaki...

IFC’den Çimko’ya 65 milyon dolar kredi

Enerji Günlüğü - IFC’nin oluşturduğu yaklaşık 65 milyon dolar milyon tutarındaki finansman paketi Çimko’nun enerji verimliliği ve hazır beton alanındaki yatırımları için kullandırılacak.

Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC, Sanko Holding kuruluşu Çimko’ya enerji verimliliği ve hazır beton alanındaki yatırımları için yaklaşık 65 milyon dolar tutarında kredi paketi sağladı.

IFC’nin oluşturduğu finansman paketinin 40 milyon dolar tutarındaki kısmı IFC tarafından sağlanırken, 18 milyon Euro’luk kısmı IFC’nin liderliğinde BNP Paribas Fortis SA/NV tarafından sendikasyon kredisi olarak temin edildi.

Kredi anlaşmasının Çimko’nun pazardaki rekabet gücünü sağlamlaştırması ve şirketin Güneydoğu Anadolu’da sağladığı istihdamı artırmasına katkıda bulunması hedefleniyor. Çimko IFC’den aldığı kredi ile hem yüksek miktarda enerji tasarrufu sağlayacak hem de karbon salınımını azaltacak enerji verimliliği yatırımları gerçekleştirecek. IFC’nin enerji verimliliği, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik konularında vereceği danışmanlık hizmetleri Çimko’nun sürdürülebilir büyüme programlarına da katkı sağlayacak.

Sanko Holding’in IFC ile işbirliğinin 1989 yılına uzandığını belirten Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, “IFC’yi uzun dönemli iş ortağımız olarak görüyoruz. Çimko’nun başarısında IFC’nin finansal desteğinin yanı sıra sektördeki derin bilgi birikiminin de katkısı çok olmuştur.” dedi.

İnşaat ve altyapı sektörü için çimentonun hayati rol taşıdığına dikkat çeken IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sanayi ve Hizmetler Direktörü Guy Ellena, çimento üretiminde yaşanabilecek herhangi bir sıkıntının bu sektörleri olumsuz yönde etkileyebileceğini söyledi. Ellena sözlerine şunları ekledi: “Bu proje sayesinde Çimko üretim kapasitesini verimli bir şekilde artırabilecek. Uzun dönemli iş ortağımız Sanko ile başka projelerde de beraber çalışabilmeyi umuyoruz.”

IFC, yaklaşık 50 yıldır Türkiye'de özel sektörün kalkınmasına destek olmaktadır ve 2013 mali yılında Türkiye’de 20 proje için 985 milyon Amerikan Doları yatırım yapmıştır. Yatırım yapılan öncelikli alanlar arasında mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler; yenilenebilir enerji, enerji güvenliği, enerji verimliliği ve temiz üretim; eğitim; altyapı; ticaret finansmanı; ve yurtdışında yatırım yapan Türk şirketlerinin desteklenmesi bulunmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler