1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. IFC’den TSKB’ye 75 milyon dolarlık çevre kredisi

IFC’den TSKB’ye 75 milyon dolarlık çevre kredisi

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası'nın yan kuruluşu IFC, kalkınma ve yatırım bankası TSKB’ye enerji verimliliğini artırmaya ve çevre kirliliğini azaltmaya...

IFC’den TSKB’ye 75 milyon dolarlık çevre kredisi

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası'nın yan kuruluşu IFC, kalkınma ve yatırım bankası TSKB’ye enerji verimliliğini artırmaya ve çevre kirliliğini azaltmaya yönelik projelerin finansmanı için 75 milyon dolar kredi sağladı. 

TSKB'den yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası'nın yan kuruluşu IFC, Türkiye’de - çevre kirliliğinin etkilerini azaltmaya yönelik projeler ve enerji verimliliği finansmanı alanında TSKB’ye destek sağladı. 75 milyon dolar tutarındaki kaynak, çevreyi koruma ve enerji verimliliğini sağlamaya yönelik yatırımların finansmanında kullanılacak.

TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök, IFC’nin enerji verimliliği finansmanı alanında TSKB'nin en önemli iş ortağı olduğunu belirterek “Özellikle sürdürülebilir enerji ve çevre konularındaki yatırım kredileri ve proje finansmanları için sunmakta olduğumuz orta ve uzun vadeli kredilerle Türkiye'de lider konumdayız” dedi.

IFC Avrupa ve Orta Asya Finansal Piyasalar Direktörü Ed Strawderman, bu anlaşmanın konvansiyonel kirleticilerin salınımını azaltarak çevreye ve ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi. Strawderman, “IFC bu ve benzer yatırımlarla Türk ekonomisinin hızlı, sürdürülebilir, içerici ve çevreye saygılı bir şekilde büyümesini desteklemeye devam etmektedir” diye konuştu.

IFC'nin TSKB'ye sağladığı son krediyle finanse edilecek yatırımlar sayesinde, Türkiye’de yıllık karbondioksit salınımının 103 bin ton azalacağı hesaplanıyor.

Türkiye IFC'nin küresel portföyü içerisindeki ikinci en büyük ülke konumunda. IFC, yılbaşından bu yana Türkiye’deki projelere 500 milyon dolar tutarında yatırım yaptı. IFC'nin Türkiye'de öncelik verdiği alanlar ihracatçıların desteklenmesi, mikro finansman ve KOBİ'ler, yenilebilir enerji, enerji verimliliği, temiz üretim ve enerji güvenliği, altyapı, ihracat finansmanı ve bölgede ve dünyada yatırım yapan Türk şirketlerinin desteklenmesi olarak sıralanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler