1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. IGas’a protestoculardan erken Noel hediyesi

IGas’a protestoculardan erken Noel hediyesi

Enerji Günlüğü – İngiltere Manchester şehrinde bir grup şeyl gazı aramalarını protesto ederek IGas petrol şirketinin sondaj yaptığı alana dev bir...

IGas’a protestoculardan erken Noel hediyesi

Enerji Günlüğü – İngiltere Manchester şehrinde bir grup şeyl gazı aramalarını protesto ederek IGas petrol şirketinin sondaj yaptığı alana dev bir rüzgar türbini kanadı bıraktı.

Guardian gazetesinin haberine göre, İngiltere Manchester şehrinde şeyl gazı aramalarında kullanılan Hidrolik kırma yöntemini protesto eden elli kişilik protesto grubu bölgede sondaj çalışmaları yürüten IGas petrol şirketinin Barton Moss’ta bulunan çalışma alanının önüne 17 metre uzunluğunda ve 1.5 ton ağırlığında bir rüzgar türbini kanadı bıraktılar.

Cuma günü polisle arbede yaşayan protestocular, kampanyalarının son adımı olarak bu kez de bölgede petrol arama çalışmaları yapan IGas şirketinin sondaj bölgesinin önüne saat 05.30’da 1.5 ton ağırlığında dev bir rüzgar türbini kanadı koyarak arama bölgesine araçların giriş çıkışlarını engellediler.

IGAS’A ERKEN NOEL HEDİYESİ

Protesto grubundan Sandra Denton, “ İngiltere’de petrol ve doğal gaz gibi zararlı, riskli ve çevreyi kirletici enerji kaynaklarına ihtiyacımızın olmadığını onlara hatırlatmak için bu erken Noel hediyesini verdik. Hükümet ve büyük enerji şirketleri İngiltere genelinde kısmen binlerce hidrolik çatlatma kuyularıyla desteklenen yeni bir gaz yakıtlı enerji santralleri inşa etme dalgası planlıyor” dedi.

Öte yandan IGas çalışmaların bu durumdan etkilenmeyeceği, çalışma alanının bloke olmadığı ve çalışmaların her zamanki gibi devam edeceği açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler