1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İGDAŞ özelleştiriliyor

İGDAŞ özelleştiriliyor

Enerji Günlüğü - Sermayesinin yüzde 94.5'lik kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (İGDAŞ)...

İGDAŞ özelleştiriliyor

Enerji Günlüğü - Sermayesinin yüzde 94.5'lik kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (İGDAŞ) özelleştiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB, internet sitesinden Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketi İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (İGDAŞ) özelleştirileceğini açıkladı. Sitede yer alan bilgi notunda, “Sermayesinin yüzde 94.5'lik kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (İGDAŞ) özelleştiriliyor” açıklaması yapıldı. İBB'nin basın kuruluşlarına yollanan telefon mesajında da, 'İBB Özelleştiriliyor' denildi.

İGDAŞ hisselerinin özelleştirme sürecine kasım ayında yayınlanacak ihale ilanı ile başlanacak.

Mailye Bakanı Mehmet Şimşek, Nisan ayında, bu yıl yaklaşık 7 milyar dolar özelleştirme hedeflendiğini belirterek, 'Kamunun elinde kalan tek gaz dağıtım şirketi İGDAŞ'ın özelleştirilmesi de önümüzdeki dönemde gündeme gelebilecek' demişti.

Türkiye'nin en büyük gaz dağıtım şirketi İGDAŞ'ın özelleştirmesine ilişkin daha önce yapılan girişimler, seçimler ve başka nedenlerden dolayı ertelenmişti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler