1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İğneada Belediye Başkanı: Dünya Göz Hastanesi`ne yakışmıyor

İğneada Belediye Başkanı: Dünya Göz Hastanesi`ne yakışmıyor

Enerji Günlüğü - Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada sınırları içerisinde yapılması planlanan ‘Trakya Entegre Termik Santral Projesi’’nin...

İğneada Belediye Başkanı: Dünya Göz Hastanesi`ne yakışmıyor

Enerji Günlüğü - Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada sınırları içerisinde yapılması planlanan ‘Trakya Entegre Termik Santral Projesi’’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlatılmasıyla ilgili olarak açıklama yapan İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık Termik Santrale karşı olduklarını ve mücadele etmekte kararlı olduklarını belirtti.
Işık açıklamasında “Orman arazisine ithal kömür yakan termik santral yapmayı teklif eden EMBA Elektrik Üretim A.Ş. şirketini turizm, tarım ve  hayvancılık  ile geçinen tüm İğneada ve çevre halkım adına kınıyorum. Gerek orman arazisine böyle bir yatırımın yapılmaya çalışılması, gerek seçilen yerin hemen yanı başında İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı olması bakımından planlanan bu yatırımın geç olmadan durdurulmasını istiyoruz” diyerek, kömürle çalışacak bir termik santralin 2007 yılında Milli Park ilan edilerek Dünya Bankası’nın GEF2 fonundan ve Avrupa Birliği’nin çevre fonlarından milyonlarca dolar çevrenin korunması için yardım alan ayrıca Dünya’daki 3 Longoz Ormanından biri olan İğneada Longoz Ormanlarında doğal yaşamın büyük hasar göreceğini, altın kumları ile ünlü İğneada’ya her yaz gelen 400 bin turistin santral’den deşarj edilen sudan etkileneceğini, bu haliyle yapılması planlanan tüm işlemlerin hukuka aykırı olacağını belirtti.
İğneada Belediye Başkanı  Tahir Işık açıklamasını EMBA Elektrik Üretim A.Ş.’ye seslenerek şöyle sürdürdü: “EMBA Elektrik Üretim A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Eray Kapıcıoğlu’na sesleniyorum, Dünya Göz Hastanesi gibi başarılı ve nezih bir hastane zincirinin sahibisiniz, yapınızda dürüstlük ve insan sevgisi var, merhametli bir iş adamısınız. Lütfen İğneadamızda orman arazisine, Longoz Ormanları’mızın yanı başına bu termik santrali kurmayın. Gelin size Milli Parkımızı gezdirelim, bu doğayı görmek için her yıl gelen binlerce turisti, bunlar için kurulan tesisleri, tarım, hayvancılık ile geçinen çiftliklerimizi tanıtayım, bu yatırımı buraya yapmayın”

Önceki ve Sonraki Haberler