1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İhracatın Yıldızı 2014`te Eti Maden

İhracatın Yıldızı 2014`te Eti Maden

Enerji Günlüğü - Dünya Gazetesi tarafından DHL Express işbirliği ile Akbank ve Vodafone sponsorluğunda bu yıl 14. üncüsü düzenlenen yarışmada Eti...

İhracatın Yıldızı 2014`te Eti Maden

Enerji Günlüğü - Dünya Gazetesi tarafından DHL Express işbirliği ile Akbank ve Vodafone sponsorluğunda bu yıl 14. üncüsü düzenlenen yarışmada Eti Maden, "Yılın İhracatçısı" oldu

Dünya Gazetesi ve DHL Express işbirliği ile düzenlenen, Akbank’ın ana sponsor ve Vodafone Türkiye’nin iletişim sponsoru olarak desteklediği yarışmada, 500’ü aşkın firma arasından 10 kategori ve özel değerlendirmeler ile toplam 19 firma ödüllendirildi. Dereceye giren firmalar, Swiss Otel’de, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un katılımı ile düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

ETİ MADEN 2014 YILINDA İHRACATIN YILDIZI

Cumhuriyetin 100’üncü yılı için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için büyük katkı sağlayan Eti Maden, Büyük Ödül’e layık görülerek 2014 Yılında İhracatın Yıldızı oldu.

10 KATEGORİDE 19 FİRMAYA ÖDÜL

Ödül töreninde, Ciner İç ve Dış Tic. AŞ, Erdemir, Kibar Dış Tic. AŞ firmaları, nominal olarak geçtiğimiz yıla göre ihracatını en fazla artıran firmalar oldukları için “İhracat Performans” ödülüne layık görülürken, Cemer Kent Ekipmanları AŞ, Evinoks Servis Ekipmanları AŞ ve Bagozza firmaları geleneksek ürünler dışında Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ürünlerle dikkat çektikleri için ‘Kreatif Ürün’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

AKSA JENERATÖR'E PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ ÖDÜLÜ

En fazla ülkeye ihracat yapan ve ihraç ürünlerine kattıkları pazar çeşitliliğiyle ‘Yeni Pazar - Pazar Çeşitliliği’ kategorisinde Aksa Jenaratör, PMS Medikal ve Mikropor firmaları ödüllendirildi. Hızla gelişen ‘e-İhracat’ kategorisinde Biletall, ‘Hizmet İhracatı’ kategorisinde Taleworlds, ‘İnovasyon Şampiyonu Ödülü’ kategorisinde ise Pilotcar ödüllendirildi.

MARKALI İHRACAT ÖDÜLÜ SILVIRLINE'A

Turquality desteğinden faydalanan ve bu destek kapsamında yurtdışında Türk Malı imajını güçlendiren firmaların değerlendirildiği ‘Markalı İhracat Ödülü’ kategorisinde Silverline ödül alırken, Türkiye’nin ihracatçısını dış pazarlarda destekleyerek etkinliğini arttırmasını sağlayan ve türk malı ürünlerinin dış pazarlarda tanıtımına destek veren kurum ve kuruluşların değerlendirildiği “Ticaret Elçisi Ödülü” kategorisinde ise ödül, Metro Toptancı Market’e takdim edildi.

EZİNÇ ENERJİ'YE ÖZEL ÖDÜL

İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde, özel nitelik taşıyan faaliyetlerinden dolayı öne çıkan firmalar da ‘Özel Ödüller’ kategorisinde değerlendirildi. Simit Sarayı, Gülfer Kızılçay, Zen Pırlanta ve Ezinç özel ödüle layık görülen firmalar arasında yer aldı.

İhracatın Yıldızları’nda ödül alan 19 firmayı, DHL Express, Dünya Gazetesi, Akbank ve Vodafone ayrıca ödüllendirdi. Hızlı hava taşımacılığı lideri DHL Express, üretici-ihracatçı şirketler bazında dereceye giren firmalara yurt dışına ücretsiz gönderi hakkı sunacak. Dünya Gazetesi’nin tüm kazananlara 1 yıllık ücretsiz abonelik hakkı verdiği yarışmada Akbank ödüle değer bulunan firma, kurum ve kuruluşların 1 yıl boyunca yapacakları ihracat işlemlerinden ücret almayacak. Ödül sahibi firmalar ayrıca, Vodafone Türkiye’nin İş Ortağım Dış Ticaret Destek Paketi’nden 12 ay ücretsiz faydalanabilecek.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, katma değerli ürün ihracatının önemine dikkat çekti:

"İhracatın niceliği kadar niteliği de önemli. Son 12 yılda orta ve yüksek teknoloji ürün ihracatının toplam ihracatımızdaki payı yüzde 53.8’den 64.8’e yükseldi. Daha kat etmemiz gereken çok yol var” diyen Babacan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece iç tüketimle büyümenin sürdürülebilirliği yok. Cari açığımız ve tasarruf eksiğimiz bizim mutlaka ve mutlaka ihracata dayalı büyümemizi gerektiriyor.”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de konuşmasında, Türkiye’nin ihracatının küresel pazardaki payını artırdığını vurguladı. Türkiye’nin ihracatındaki katma değeri artırabilmek için yeni pazar arayışalarının ve inovasyon çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirten Büyükekşi, “İnovasyon haftası düzenliyoruz. Ayrıca ihracatçı birliklerimizle, bakanlarımızla, işadamlarımızla birlikte dünyanın dört bir tarafını dolaşıyoruz” dedi.

İhracatın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla KOBİ’lerden büyük işletmelere kadar müşterilerine çeşitli çözüm önerileri sunan DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, 14 yıldır düzenlenen “İhracatın Yıldızları” yarışmasının Türk ihracatının gelişimine verdikleri desteğin bir göstergesi olduğunu belirtti. Reckling, “İhracatın zorlu bir hedefi var; bu hedefe ulaşmak içingirişimcilik, inovasyon ve yatırımlar başarının devamlılığı için kilit unsurlardır. Türkiye’nin, genç nüfusu ve girişimci kobileriyle, ihracatta büyümeye devam edeceğine inanıyorum. Bu anlamda, ihracatımızı ve kobilerimizi desteklemek için 14 yıldan beri ‘İhracatın Yıldızları’ ödül törenimizi düzenliyoruz” dedi.

Reckling ayrıca, Türkiye’nin yüksek hedeflere ulaşabilmesi için büyük emekler sarf eden bu senenin ve geçtiğimiz senenin yıldızlarını da yürekten kutlayarak, “Türkiye’deki başarı hikayelerini ve girişimcilik ruhunu takdir ediyorum. İhracatın Yıldızları organizasyonunun bir parçası olmaktan gurur duyuyor ve bunun devamlılığını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Törende yaptığı konuşmasında, “İhracatın Yıldızları” yarışmasının, Türk ihracatçılarını hem moral hem de maddi olarak teşvik etmeyi amaçlayan tek yarışma olduğunu vurgulayan Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, “İhracatın Yıldızları – İhracatı Teşvik Ödülleri, Türkiye’nin 2001 krizinden çıkmak için ihracata sarıldığı koşullarda tasarlandı. Bu yıl 14’üncü yaşına giriyor. Türkiye’de herhangi bir yarışmayı 14 yıl boyunca aralıksız sürdürmek büyük bir başarı. Sanıyorum, bunun temelinde bu yarışmanın Türkiye’yi potansiyeller ülkesi imajının ötesine taşıyıp, başarılı ihracat örnekleriyle Türkiye’nin dinamizmini somutlaştırması yatıyor. Bu yarışmanın kazananı bol kaybedeni ise hiç yok. Enerjisini akılla birleştirip, yenilikçi ürünlerini dünyanın dört bir köşesine satarak Türkiye’ye en çok ihtiyaç duyduğu katkıyı sağlayan ihracatçılarımızın, Türkiye’nin tek ve orijinal İhracatın Yıldızları yarışmasına daha fazla katılmasını istiyoruz” dedi.

Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür ise düzenlenen geceyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Akbank olarak dış ticaret ve dış ticaret finansmanı alanındaki bilgi ve tecrübelerimizin, teknolojik altyapımızın verdiği olanakların da desteğiyle; ihracatçı-ithalatçı firmalarımıza uluslararası rekabette fark yaratmalarını sağlayacak en iyi hizmetivermeye devam ediyoruz. Ülkemizin dünya ticaretinde lider ülkeler arasında yer almasına katkı sağlamak için ihracatçı firmalarımıza, iş ortakları ve finansal danışmanları olarak, konvansiyonel bankacılık ürünlerinin yanı sıra uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini artıracak hizmetler sunuyoruz. Ayrıca ihracatçılarımıza her türlü finansman desteğinin yanı sıra finansal ve operasyonel risklere karşı koruyacak ilave çözüm önerileri sağlıyor, ihracatçılarımızın, dünyanın neresinde olursa olsun, işlemlerini Türkiye'deymiş gibi yapabilmelerini sağlamak üzere Akbank olarak halen 160 ülkede 2500’ü aşkın muhabir ağı ile destek oluyoruz.”

“Türk bankacılık sektörünün bir üyesi olarak, Türkiye ekonomisinin sağlıklı ve yüksek tempoda büyümesi için verdiğimiz destekler çerçevesinde, ihracatçılar için yürüttüğümüz seferberliği artan tempoda sürdüreceğiz” diyen Gür ekledi: “Bu vesileyle; Türkiye’nin ihracatına yön veren başarılı firmaların ödüllendirildiği ve 2002yılından bu yanaTürk ihracatçısın başarılarının ödüllendirildiği İhracatın Yıldızları’nı desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da şu değerlendirmede bulundu:

“Giderek birbirine yakınlaşan, daha bağlantılı hale gelen dünyamızda ekonomik rekabet de hızla küreselleşiyor. Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine erişmesi için ihracat kapasitesini artırması kaçınılmaz bir zorunluluk. Başka bir deyişle ihracat, ülke ekonomisi için bir itici güç. İhracatta başarıyı getirecek, rekabette bizi bir adım öteye taşıyacak çözüm ise teknolojiyi benimseme ve hızla dijitalleşme. Vodafone olarak, işletmelerimizin ihtiyaçlarını tespit etmek üzere Yarına Hazırım Platformu’yla dijitalleşme endekslerini hesaplıyoruz. Sabit ve mobilden yurt dışıyla 2 kat daha fazla görüşme avantajı sunan Dış Ticaret Destek Paketi, mobil hizmetleri en baştan eksiksiz karşılamayı hedefleyen Vodafone Red Business tarifeleri ve verimlilik artışı sağlayan makineler arası iletişim teknolojileriyle, ihracatçı işletmelerimizin mobil dönüşümde yerini almasını ve uluslararası pazarlarda aktif bir şekilde faaliyet göstermesini hedefliyoruz. İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri törenine verdiğimiz destek ile ihracatın gelişmesi ve teşvik edilmesine yolunda değerli bir sinerji yarattığımıza inanıyoruz. Bu vesileyle Türkiye’nin dış ticaret atılımına katkıda bulunan tüm ihracatçı firmaları yarattıkları fark için tebrik ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler