1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IKBY, İngiliz petrol firmaları ile çalışacak

IKBY, İngiliz petrol firmaları ile çalışacak

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, yeni almış olduğu karar doğrultusunda bundan böyle bütün İngiliz petrol firmaları ile çalışacaklarını...

IKBY, İngiliz petrol firmaları ile çalışacak

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, yeni almış olduğu karar doğrultusunda bundan böyle bütün İngiliz petrol firmaları ile çalışacaklarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre EIC petrol şirketi yetkilileri, bölgede gaz ve petrolü çıkartmak konusunda EIC firmasının tecrübelerini bölgeye taşıyacaklarını söyledi. Konuyla ilgili Erbil'de düzenlenen basın toplantısında konuşan İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu Hug Evan, Kürt yönetimi ile çalışmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi; petrol ve gaz firmalarının yakında İngiltere'den bölgeye gelerek çalışmaya başlayacaklarını belirtti. Başkonsolos Evan’ın yanı sıra toplantıya, Kürt Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami ve EIC Petrol firmasının Genel Müdürü Terri Vils de katıldı.

Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin “Türkiye’ye petrol göndermekte ısrar ederse Kürt Yönetimine ayrılan bütçeden kesinti yapacağını” açıklaması üzerine konuşan Aşti Hawrami, yapılan tehditlere aldırmadıklarını belirtti. Hawrami, "Merkezi hükümet zaten bize bütçe göndermiyor. Bütçeden bize düşen yüzde 17’lik bütçe payımızı çıkarmak zorundayız. Her ne kadar Türkiye'ye gönderdiğimiz petrol anayasada yer alan bütçenin olmasa bile. Bunu kendi hakkımız olarak görüyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler