1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. IKEA’dan bir çatı GES daha: 1.46 MW

IKEA’dan bir çatı GES daha: 1.46 MW

Enerji Günlüğü - İsveçli perakende mobilya satış zinciri IKEA, ABD’de çatısına güneş santrali kurulan mağaza sayısını 44’e çıkartı. Müşterilerine...

IKEA’dan bir çatı GES daha: 1.46 MW

Enerji Günlüğü - İsveçli perakende mobilya satış zinciri IKEA, ABD’de çatısına güneş santrali kurulan mağaza sayısını 44’e çıkartı. 

Müşterilerine hazır sistem güneş enerji sistemleri de satan İsveç kökenli perakende mobilya mağazaları zinciri IKEA, dünya çapındaki mağazalarına güneş enerjisi sistemi kurmaya da devam ediyor. Şirket, dün ABD’de çatısında güneş enerjisi sistemi kurulu mağaza sayısının 44’e ulaştığını açıkladı. 

MAĞAZALARIN YÜZDE 90’INDA  

IKEA mağaza zinciri, dünya çapında 40 MW’nin üzerinde GES kurulu gücüne ulaştı. Sadece ABD’de IKEA mağazalarının yüzde 90’nının çatıları güneş enerjisi sistemiyle kaplanmış durumda. Bu seferki kurulum, şirketin Tennessee eyaletinde, Memphis şehrinde bulunan IKEA Mağazasının 25.000 metrekarelik çatısında gerçekleştirilecek. 

EN BÜYÜK IKEA ÇATI TİPİ GES

Memphis mağazasındaki 1.46 MW’lik tesis, IKEA’nın bugüne kadarki en büyük çatı tipi GES’i unvanını da alacak. IKEA Memphis mağazasının kurulumuna bu yaz başlanması ve sistemin sonbaharda açılması hedefleniyor. 1,46 MW kurulu güç ile 2.0 GWh yıllık elektrik üretim öngörülüyor. Bu sayede yıllık 1406 ton CO2 emisyon azaltımı bekleniyor. 

RÜZGARDA DA YATIRIMI VAR

IKEA dünya çapındaki mağazalarının çatılarında şimdiye kadar 700.000’den fazla güneş enerjisi modülü monte etmiş durumda. Şirket dünya çapındaki yenilenebilir enerji yatırımları için 2020 yılına kadar 2.5 milyar dolarlık  bütçe ayırdı. IKEA güneş yatırımlarının yanı sıra, 104’ü ABD’de olmak üzere dünya çapında 300’ün üstünde de rüzgar türbinine de sahip.

IKEA ABD Başkanı Lars Petersson “IKEA olarak gelecek nesillere daha iyi ve temiz bir dünya bırakma misyonumuz var. Bu hedef doğrultusundaki çalışmalarımıza IKEA Memphis’de yapacağımız IKEA’nın en büyük çatı GES projesini de eklemek istiyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler