1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İki buçuk ayda 5,7 milyar dolarlık özelleştirme

İki buçuk ayda 5,7 milyar dolarlık özelleştirme

Enerji Günlüğü - Bu yılın 2,5 aylık dönemde elektrik dağıtım, doğalgaz dağıtım ve termik santrali özelleştirmeleri ihalelerinde 5 milyar 709 milyon...

İki buçuk ayda 5,7 milyar dolarlık özelleştirme

Enerji Günlüğü - Bu yılın 2,5 aylık dönemde elektrik dağıtım, doğalgaz dağıtım ve termik santrali özelleştirmeleri ihalelerinde 5 milyar 709 milyon dolarlık özelleştirme yapıldı. Son olarak 15 Mart Cuma günü yapılan 4 elektrik dağıtım ihalesinde; Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ), Toroslar, Vangölü ve Dicle elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirme ihalelerinde en yüksek tekliflerin toplamı 3 milyar 457 milyon doları buldu.

İhalelerin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından onaylanması halinde, ülke genelinde elektrik dağıtım hizmeti tamamen özel sektör eliyle yapılır hale gelecek. Bu yılın 2,5 aylık döneminde yapılan diğer özelleştirme ihaleleri ise şöyle:  “Başkent Doğalgaz AŞ, Kangal Termik Santrali, Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, kamu kurumlarına ait bazı taşınmazların satışı, Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret AŞ'nin yüzde 56,09 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi.”

Önceki ve Sonraki Haberler