1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İki Fırat EDAŞ işçisi terör saldırısında hayatını kaybetti

İki Fırat EDAŞ işçisi terör saldırısında hayatını kaybetti

Fırat EDAŞ çalışanları Emrullah Anşin ve Ömer Faruk Kaya, Bilgöl’de görev başındayken terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybettiler.

İki Fırat EDAŞ işçisi terör saldırısında hayatını kaybetti

Enerji Günlüğü - Fırat EDAŞ çalışanları Emrullah Anşin ve Ömer Faruk Kaya, Bilgöl’de görev başındayken terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybettiler. 

Bingöl ilinin Genç ilçesine bağlı Yolçatı köyünde, terör örgütü tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının uızaktan kumanda ile patlatılması sonucunda, Fırat Elektrik Dağıtım AŞ bünyesinde görevli işçiler Emrullah Anşin ve Ömer Faruk Kaya hayatlarını kaybettiler. 

Terör saldırısına ilişkin bir açıklama yayınlayan İçişleri Bakanlığı, şu bilgileri paylaştı, “Bugün saat 11.00 sularında Bingöl’ün Genç İlçesi Yolçatı Köyünde yaşanan elektrik arızasını gidermek için giden Fırat Aksa Elektrik Dağıtım AŞ’ye ait aracın geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 2 işçi şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

Açıklamada, saldırının ardından güvenlik güçlerinin bölgede geniş çaplı operasyon başlattığı kaydedildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler