1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İki liderden Petkim Limanı yatırımına tam destek

İki liderden Petkim Limanı yatırımına tam destek

Enerji Günlüğü - SOCAR Türkiye’nin Petkim Yarımadası için belirlediği ‘Value-Site-2023’vizyonunun en önemli adımlarından biri olacak Petkim Konteyner...

İki liderden Petkim Limanı yatırımına tam destek

Enerji Günlüğü - SOCAR Türkiye’nin Petkim Yarımadası için belirlediği ‘Value-Site-2023’vizyonunun en önemli adımlarından biri olacak Petkim Konteyner Limanı yatırımına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt tam destek verdi. Resmi ziyaret ve Türkiye-Danimarka İş Forumu toplantısına katılmak üzere Danimarka’ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve mevkidaşı Helle Thorning-Schmidt, Petkim Konteyner Limanı için 22 Şubat tarihinde Petkim veDanimarka merkezli A.P. Moller-Maersk Grubu çatısı altındaki APM Terminals arasında imzalanan yatırım anlaşmasının resmi seremonisine katıldı. Erdoğan ve Schmidt’in, iki ülke şirketleri arasındaki bu önemli yatırıma güçlü destek mesajı vermesi, Türkiye ve Danimarka ekonomik ilişkileri açısından da dönüm noktasını oluşturuyor.

 

 

“BAŞBAKANIMIZA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Petkim Yarımadası’nda yapımı süren ve projelendiren yatırımlara her zaman destek verdiğini vurguladı.  Hükümet nezdinde verilen desteğin kendilerine büyük moral verdiğini kaydeden Yavuz, bu önemli yatırımla başta Ege ve Akdeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin liman kapasitesine, dolayısıyla dış ticaret hacmine çok önemli bir ivme kazandıracaklarının altını çizdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler