1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İki petrol arama ruhsatında süre dolumu

İki petrol arama ruhsatında süre dolumu

Enerji Günlüğü - Petrogas'ın Edirne'de bulunan  AR/PPG/4037 hak sıra no.lu petrol arama ruhsatı ile TPIC'in Diyarbakır ve Adıyaman'da bulunan AR/TPI/5041...

İki petrol arama ruhsatında süre dolumu

Enerji Günlüğü - Petrogas'ın Edirne'de bulunan  AR/PPG/4037 hak sıra no.lu petrol arama ruhsatı ile TPIC'in Diyarbakır ve Adıyaman'da bulunan AR/TPI/5041 hak sıra no.lu 1 adet petrol arama ruhsatının süresi doldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, iki petrol arama ruhsatının süresi doldu. 

Buna göre, Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri İnş. San. ve Tic. A.Ş.’nin Edirne illinde sahip bulunduğu AR/PPG/4037 hak sıra no.lu petrol arama ruhsatının müddeti söz konusu arama ruhsatından ARİ/PPG/K/E17-c1-2 paftasının işletme ruhsatı olarak verilmesi nedeniyle 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 8/2 nci maddesi gereğince 23.03.2016 tarihinde sona erdi.

Yine, Turkish Petroleum International Company Ltd.’nin Diyarbakır ve Adıyaman illerinde sahip bulunduğu AR/TPI/5041 hak sıra no.lu 1 adet petrol arama ruhsatının müddeti 30.03.2016 tarihinde sona erdi. 

Şirketlerin ruhsat dolumu nedeniyle üstlendikleri sorumlulukları yerine getirmemelerinden dolayı zarar görmüş olanlar varsa, maruz kaldıkları zarar ve hasara ait tazminatın şirketlerin teminatından karşılanabilmesi için ilgililerin bu ilan tarihinden itibaren bir yıl zarfında selahiyetli mahkemeden kesinleşmiş bir karar alıp Genel Müdürlüğe başvurmaları gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler