1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İki şirketin petrol arama ruhsatına iptal

İki şirketin petrol arama ruhsatına iptal

Enerji Günlüğü – Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Petrako Petrol’ün Edirne’de ve Türkiye Petrolleri A.O.’nun Ankara ve Konya İllerinde sahip olduğu...

İki şirketin petrol arama ruhsatına iptal

Enerji Günlüğü – Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Petrako Petrol’ün Edirne’de ve Türkiye Petrolleri A.O.’nun Ankara ve Konya İllerinde sahip olduğu petrol arama ruhsatlarını feshettiğini duyurdu.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın oluru ile aldığı fesih kararlarının ilanı bu günkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

Buna göre,Petrako Petrol, Doğalgaz, İnş.Taah.İşl.ve Dış Tic. Ltd.Şti. Edirne ilinde sahip bulunduğu, AR/PTK/4866 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatı 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun Geçici 1 ve 3 üncü ile mülga 6326 sayılı Petrol Kanunu’nun 132/3 ve 4 üncü maddelerine istinaden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının 10.10.2013 tarihli olurları ile feshedildi.

Yine, Türkiye Petrolleri A.O.’nun Ankara ve Konya İlleri sınırı dahilinde sahip bulunduğu AR/TPO/4461 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatı 6491 sayılı Türk Petrol Kanununun Geçici 1 ve 3 üncü ile mülga 6326 sayılı Petrol Kanunu’nun 132/3 üncü maddelerine istinaden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının 11.10.2013 tarihli olurlarıyla feshedildi.

Bu şirketlerin mükellefiyetini yerine getirilmemesinden dolayı zarar görmüş olanların zarar ve hasara ait tazminatın Petrol Tüzüğü’nün 69 ncu maddesi gereğince şirketin teminatından karşılanabilmesi için ilgililerin bu ilan tarihinden itibaren bir yıl zarfında selahiyetli mahkemeden kesinleşmiş bir karar alıp Genel Müdürlüğe müracaat etmeleri gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler