1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İkinci nükleerin elektrik fiyatı daha düşük

İkinci nükleerin elektrik fiyatı daha düşük

Enerji Günlüğü - Sinop'a yapılacak ikinci nükleer santrale devlet Elektrik Üretim AŞ eliyle yüzde 35'ye yakın hisseyle ortak olacak. İkinci santralin...

İkinci nükleerin elektrik fiyatı daha düşük

Enerji Günlüğü - Sinop'a yapılacak ikinci nükleer santrale devlet Elektrik Üretim AŞ eliyle yüzde 35'ye yakın hisseyle ortak olacak. İkinci santralin kWh başına elektrik fiyatı 11.83 dolar/sent ile Akkuyu'dakine göre daha düşük olacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplarken, nükleer santral çalışmaları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yıldız, Japon-Fransız konsorsiyumunca Sinop'ta kurulacak ikinci nükleer santralle ilgili olarak 2014 yılının ÇED süreci ve hissedarlık yapısının netleşmesiyle geçeceğini ifade etti.

Sinop'taki santralde EÜAŞ'ın yüzde 35'ler civarında pay sahibi olacağını anlatan Yıldız "Sinop'ta üretilecek elektriğin fiyatı Rusya'nın fiyatının altında olacak ve yakıt dahil 11.83 dolar/sent olacak" dedi. 

Ruslar tarafından kurulup işletilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nde elektrik fiyatı ABD doları bazında, 12.35 sent/kWh olarak belirlenmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler