1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim değişikliği hibe başvuruları başladı

İklim değişikliği hibe başvuruları başladı

Türkiye’de İklim değişikliğine uyumunun güçlendirilmesi için AB destekli 6 milyon 800 bin euro bütçeli hibe paketi için başvurular 30 Kasım’a kadar yapılabilecek.

İklim değişikliği hibe başvuruları başladı

Enerji Günlüğü - Türkiye’de İklim değişikliğine uyumunun güçlendirilmesi için AB destekli 6 milyon 800 bin euro bütçeli hibe paketi için başvurular 30 Kasım’a kadar yapılabilecek.

Türkiye’de iklim değişikliğine uyumun iyileştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı desteğiyle hayata geçen “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı”na başvurular başladı.

ÖN BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH 30 KASIM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek hibe programında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6.800.000 euro olacak. 30 Kasım 2020 tarihinde ön başvurular sona erecek.

12 ila 18 ay süreli hibe projelerine sivil toplum kuruluşları, belediyeler, yerel yönetimler, üniversiteler veya araştırma merkezleri, kalkınma ajansları, kar amacı gütmeyen sendikalar, kooperatifler, odalar, meslek kuruluşları gibi yerel düzeyde işletmeler ve özel sektörü temsil eden kuruluşlar başvurabilecek.

PROGRAMIN AMACI DOĞAL KAYNAKLARI KORUMAK

Küresel amacı Türkiye'de iklim değişikliğine uyumun iyileştirilmesi olan hibe programının özel amacı ise toplulukların ve şehirlerin dayanıklılığını artırmak, doğal kaynakları ve ekosistemleri korumak ve etkilenebilir ekonomik sektörlerin uyum kapasitesini artırmak olacak.

Projenin öncelikleri ise şöyle;

•         Yerel iklim proje planlarının ve stratejilerinin geliştirilmesi ve/veya karar verme araçlarının hazırlanması,

•         İklim değişikliğiyle ilgili risklerden kaçınmak ve bunlara maruz kalmayı azaltmak (su kıtlığı, kuraklık, orman yangınları, seller, aşırı hava olayları vb.),

•         İklim değişikliğinden etkilenen sektörlerin dayanıklılığının artırılması ile

•         İklim değişikliğine uyum yenilikçi teknolojilerin ve sistemlerinin oluşturulması, uygulanması için Türkiye ve/veya AB'deki kuruluşlar ve şehirlerarasında adaptasyon bilgi ve deneyimi alışverişini artırmak. 

Önceki ve Sonraki Haberler