1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim Değişikliği Konferansı’na erteleme talebi

İklim Değişikliği Konferansı’na erteleme talebi

İklim Eylem Ağı CAN, 26. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nın ertelenmesini istedi. 

İklim Değişikliği Konferansı’na erteleme talebi

Enerji Günlüğü - İklim Eylem Ağı CAN, 26. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nın ertelenmesini istedi. 

İklim Eylem Ağı (CAN), 31 Ekim-12 Kasım 2021 tarihlerinde Birleşik Krallık’ın Glasgow kentinde yapılacak olan 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nın (COP26) ertelenmesi çağrısında bulundu.

CAN erteleme talebi yaparken, 06 Eylül 2021 günü web sitesinde yayınlanan bir bildiride, yoksul ülkelerdeki milyonlarca insanın aşılara erişiminin desteklenmemesi nedeniyle Kasım ayı başlarında güvenli, kapsayıcı ve adil bir küresel iklim konferansının imkansız olacağını öne sürdü. 

Birleşik Krallık, özellikle Güney yarıküre ülkelerinin çoğunu Covid-19 kırmızı listesine aldı. Bu nedenle bu ülkelerden gelecek olan çok sayıda hükümet delegesi, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve gazeteciler de fiilen Konferans’a katılamayacaklar. 

CAN yönetimi açıklamasında, dışlanmış olacak katılımcıların COP'ta görüşülecek olan ve iklim finansmanı gibi gelişmekte olan ülkeler için son derece önemli konular açısından ciddi ve uzun vadeli sonuçlar doğuracağını kaydetti ve COP26'dan güvenilir bir siyasi sonuç elde etmenin kritik önem taşıdığını vurguladı. 

CAN, COP26'nın ertelenmesi çağrısını hiçbir şekilde acil iklim eylemlerinin ertelenmesi veya iklim müzakerelerinin boykot edilmesi anlamına gelmediğini vurguladı. 

COP26 zirvesi, Paris Anlaşması ve BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin hedeflerine yönelik eylemleri hızlandırmak için tarafları bir araya getirmeyi amaçlıyor. 

1980'lerde kurulan CAN ise, 130'dan fazla ülkede 1.500'den fazla sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği dünyanın en büyük iklim ağı olarak biliniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler