1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim değişikliğinin sağlık etkisi giderek kötüleşiyor

İklim değişikliğinin sağlık etkisi giderek kötüleşiyor

İklim değişikliği ile mücadele hızlandırılmasıyla, her yıl meydana gelen hava kirliliğinden kaynaklanan 3,3 milyon ölümün çoğunu önleyebileceği kaydedildi.

İklim değişikliğinin sağlık etkisi giderek kötüleşiyor

Enerji Günlüğü - İklim değişikliği ile mücadele hızlandırılmasıyla, her yıl meydana gelen hava kirliliğinden kaynaklanan 3,3 milyon ölümün çoğunu önleyebileceği kaydedildi.

Her yıl yayınlanan Lancet Geri Sayım Raporu'nun altıncı ve son sayısı, iklim değişikliğiyle doğrudan bağlantılı olan 44 sağlık etkisi göstergesini izliyor. Rapor, temel eğilimlerin giderek kötüleştiğini ve sağlık alanında ve toplumda zaten var olan eşitsizlikleri şiddetlendirdiğini gösteriyor. Küresel liderlerin bu kemikleşmiş eşitsizlikleri gidermek, sağlık koşullarını iyileştirmek ve ekonomik ve çevresel açıdan sürdürülebilir COVID-19 kurtarma planları sunmak üzere eylem ve politikaları devreye sokma fırsatlarının hala ellerinde olduğuna da dikkat çekiliyor.

Yine Ülkelerin herkes için daha iyi koşullarda bir gelecek sağlamak için sağlıkta eşitlik ve toplumsal destek içeren daha iddialı iklim planları uygulamaları gerekiyor.

Rapora göre, Dünyayı 2,4°C'lik ısınmaya doğru yola koyan mevcut taahhütlerle birlikte, iklim ve sağlık üzerindeki eylemsizliğin maliyeti, şimdi harekete geçmenin maliyetlerinden çok daha ağır basacak. Hızlı karbonsuzlaştırma, her yıl meydana gelen hava kirliliğinden kaynaklanan 3,3 milyon ölümün ve aşırı kırmızı et tüketimine bağlı 842.000 ölümün çoğunu önleyebilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler