1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İklim hedefleri yılda 1000 GW yenilenebilir kurulumu gerektiriyor

İklim hedefleri yılda 1000 GW yenilenebilir kurulumu gerektiriyor

IRENA, küresel sıcaklık artışının 1,5 dereceyle sınırlandırılması için yıllık yenilenebilir enerji kurulu gücünün 2030 yılına kadar üç katına çıkması gerektiğini açıkladı.

İklim hedefleri yılda 1000 GW yenilenebilir kurulumu gerektiriyor

Enerji Günlüğü - IRENA, mevcut yenilenebilir kapasite artışının yetersiz olduğunu belirterek, iklim hedefleri için yenilenebilir enerji kurulumlarının 2030 yılına kadar yılda 1000 gigavat seviyesinde olması gerektiğini açıkladı.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın yayınladığı (IRENA) Dünya Enerji Dönüşümü Görünümü 2023 raporuna göre, 2022 yılında yenilenebilir enerji kurulu gücünde kaydedilen 300 bin MWlık artış, iklim hedeflerinin yakalanması için yeterli değil.

Enerji dönüşümünün başarılı şekilde uygulanabilmesi ve küresel sıcaklık artışının 1,5 dereceyle sınırlandırılması için dünya genelinde 2030 yılına kadar yılda 1000 gigavat seviyesinde yenilenebilir enerji kurulumunun yapılması gerekiyor.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇÖZÜMÜN MERKEZİNDE OLMALI”

IRENA Genel Direktörü Francesco La Camera yaptığı değerlendirmede, Paris Anlaşması'nın uygulanması için hedeflenen kapasite artışlarının daha bilimsel olarak ele alınması ve yenilenebilir enerjiyi çözüm olarak merkeze alan yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini belirtti. La Camera, kapasite artışları yanında enerji güvenliğini sağlama, enerji maliyetlerini azaltma ve endüstriyel ölçekte yenilenebilir enerjiyi sisteme dahil etmenin söz konusu hedefe ulaşmada önemli olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler