1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim için ışıklar bir saatliğine kapatılacak

İklim için ışıklar bir saatliğine kapatılacak

Bu akşam ışıklar iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için Dünya genelinde bir saatliğine kapatılacak.

İklim için ışıklar bir saatliğine kapatılacak

Enerji Günlüğü - WWF öncülüğünde iklim krizine dikkat çekmek için her yıl gerçekleştirilen küresel “Dünya Saati” etkinliği bu akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

WWF’in (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için 2007’den bu yana dünya genelinde milyonlarca insanın katılımıyla sürdürdüğü küresel etkinlik Dünya Saati, bu yıl “Dönüşüm Saati” temasıyla düzenlenecek. Işıklar 26 Mart Cumartesi akşamı,20.30 - 21.30 arasında bir saatliğine dönüşüm için kapatılacak.

DÜNYA SAATİ WEB SİTESİ ÜZERİNDEN KAYITLA KATILIM SAĞLANABİLİR

Dünya Saati etkinlikleri çerçevesinde, 26 Mart Cumartesi akşamı, WWF-Türkiye’nin Instagram hesabından yapılacak canlı yayınla, ışıklar kapatılarak sürpriz konuklar eşliğinde iklim krizine dikkat çekilen söyleşiler yapılacak. Dünya Saati’ne www.dunyasaati.org adresi üzerinden kayıt yaptırarak katılım sağlanabiliyor.

“İKLİM KRİZİNİN ETKİLERİNİ CİDDİ ŞEKİLDE YAŞIYORUZ”

WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, iklim krizinin etkilerine gözle görülür şekilde maruz kalan ilk ve krizi durdurabilecek son kuşak olduğumuzu vurgulayarak şunları ifade etti: “Ülkemiz kuraklık, orman yangınları, seller gibi sonuçları ağır doğal afetlerle karşı karşıya kalıyor. Son yıllarda iklim krizinin etkilerini ciddi şekilde yaşıyoruz. Ne yazık ki somut sonuçlarıyla yüzleşmeden önce iklim krizi tehlikesi tüm dünyanın bu kadar gündeminde değildi. Daha fazla geç kalmadan iklim krizini durdurmak ise birlikte mümkün! 26 Mart Cumartesi akşamı siz de ışıklarınızı bir saatliğine kapatın. Gezegenimizin geleceği için kalplerimizin sesini dünyaya duyuralım. Dönüşüm çağrısına kulak verelim.”

Önceki ve Sonraki Haberler