1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim kriziyle mücadelede kültür ve sanatın rolü değerlendiriliyor

İklim kriziyle mücadelede kültür ve sanatın rolü değerlendiriliyor

İstanbul Planlama Ajansı ve İBB Kültür Daire Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenecek çalıştayda, kültür sanatın iklim değişikliği ile mücadelede nasıl bir rol oynayabileceği masaya yatırılacak.

İklim kriziyle mücadelede kültür ve sanatın rolü değerlendiriliyor

Enerji Günlüğü - İstanbul Planlama Ajansı ve İBB Kültür Daire Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenecek çalıştayda, kültür sanatın iklim değişikliği ile mücadelede nasıl bir rol oynayabileceği masaya yatırılacak.

İstanbul Planlama Ajansı ve İBB Kültür Daire Başkanlığı iş birliğinde İPA Florya Kampüsü’nde “İklim Krizi ile Mücadelede Kültür Sanatın Rolü: COP26 Ardından Ekolojik ve Sürdürülebilir Dönüşüm” Çalıştayı düzenlenecek. 16, 17, 18 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Çalıştayda, İstanbul’da kültür sanat alanı ile birlikte, kültür sanat etkinliklerinin karbon ayak izini düşürme ve kültür sanatın iklim değişikliği ile mücadelede nasıl bir rol oynayabileceğini tartışmaya açma ve yapılabilecekleri birlikte değerlendirme amacını taşıyor. 

İklim krizi ve ekolojik dönüşümün her alanda kaçınılmaz olduğu gerçeği ile kültür sanat kurumlarının da karbon ayak izlerini azaltmak üzerine düşünmesi gerektiği ortadadır. Bu bağlamda kültür sanat üretiminde çevre dostu, sürdürülebilir, geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir ekolojik modeller bu çalışma süresince tartışmaya açılacak.

Çalıştay programına buradan ulaşılabilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler