1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim Yatırım Fonu`ndan 140 milyon dolar

İklim Yatırım Fonu`ndan 140 milyon dolar

Enerji Günlüğü - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul'da Dünya Bankası insiyatiflerinden İklim Yatırım Fonu'nun ( Climate Investment Fund - CIF)...

İklim Yatırım Fonu`ndan 140 milyon dolar

Enerji Günlüğü - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul'da Dünya Bankası insiyatiflerinden İklim Yatırım Fonu'nun ( Climate Investment Fund - CIF) İstanbul'da düzenlediği Ortaklık Forumu'nun açılışına katıldı.
Türkiye'nin CIF kapsamında ilk aşamada 250 milyon dolarlık finansman sağladığını bunun önemli kısmının kullanıldığını, tamamının ise kısa sürede kullanılmış olacağını söyleyen Yıldız, ikinci aşamada ise bu fondan üç yıllık dönem için 140 milyon dolar kaynak sağlanacağını açıkladı.
CIF'in toplamda 7 milyar dolarlık büyüklüğü olmak ile beraber dünyadaki bütün kalkınma bankaları, uluslararası kalkınma bankaları bu fonun paydaşı olması dolayısı ile bu fon ile beraber başka fonların da harekete geçtiğini bunun ise kaldıraç etkisi ile 40 milyar doların üzerinde bir kaynağın harekete geçmesini sağladığını söyleyen Yılmaz, ortaya çıkacak olan kaynağın ağırlıklı olarak kamu ve özel sektörün yenilenebilir enerji ile enerji verimliliği projelerinde kullanılacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler