1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İksir Kimya Yozgat tesisinde kojenerasyon ünitesi kuracak

İksir Kimya Yozgat tesisinde kojenerasyon ünitesi kuracak

İksir Kimya, Yozgat’taki atık madeni yağ tesisinde kapasite arttıracak. Şirket ayrıca kuracağı kojenerasyon ünitesinde 0,85 MW/h elektrik enerjisi üretecek.

İksir Kimya Yozgat tesisinde kojenerasyon ünitesi kuracak

Enerji Günlüğü - İksir Kimya, Yozgat’ta bulunan tesisinde atık madeni yağ rafinasyon ünitesinde yan ürün olarak çıkacak olan uçucu gazlardan elektrik üretecek.

İksir Kimya Teknolojileri Makina Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yozgat İli, Çandır İlçesinde işletmekte olduğu “Atık Madeni Yağ Geri Kazanımı ve Madeni Yağ Üretimi Tesisi’nde üretim kapasitesini arttırmayı planlıyor. Şirket ayrıca tesise tehlikeli atık geri kazanım ve kojenerasyon ünitesi eklemeyi planlıyor. 

Tesis mevcut durumda yılda 1.106 ton atıkyağ işleme ve 2.851 ton/yıl madeni yağ üretim kapasitesine sahip. 2 milyon lira değerindeki proje kapsamında tesisin atıkyağ işleme kapasitesi yılda 25.298.823 kilograma, madeniyağ üretimi 14.515.200 kg/yıla ve gres üretimi 2.419.200 kg/yıla çıkarılacak. Ayrıca 5.184.000 kg/yıl tehlikeli atık geri kazanım (solvent) 7.589.647 kg/yıl Dip Ürün (bitüm), 6.393.600 kg/yıl Bitümlü Astar üretilecek.

KOJENARASYON ÜNİTESİ 

Kojenarasyon ünitesinde atık yağ rafinasyon ünitesinde yan ürün olarak çıkacak olan uçucu gazlar ve ince uçlu hidrokarbonlar jenaratörde yakılarak elektrik enerjisi elde edilecek. Ünitede 0,85 MW/h elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler