1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ilıcasu I-II HES`e ÇED Gerekli Değildir kararı

Ilıcasu I-II HES`e ÇED Gerekli Değildir kararı

Enerji Günlüğü –  Işıl Enerji'nin Erzurum'da kurmayı planladığı 6,36 MW'lık Ilıcasu I-II Regülatörü ve HES için ÇED Gerekli Değildir kararı...

Ilıcasu I-II HES`e ÇED Gerekli Değildir kararı

Enerji Günlüğü –  Işıl Enerji'nin Erzurum'da kurmayı planladığı 6,36 MW'lık Ilıcasu I-II Regülatörü ve HES için ÇED Gerekli Değildir kararı verildi. 

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Işıl Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Erzurum İli, Hınıs İlçesi sınırları içerisinde Hayran ve Kalecik Dereleri üzerinde kurmayı planladığı toplam 6,36 MWe kurulu gücünde Ilıcasu I-II Regülatörü ve HES Projesi ile ilgili Erzurum Valiliği tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiğini duyurdu.

Projenin hayata geçirilmesi ile yıllık 19.629.443 kWh enerjinin 11 km mesafedeki Hınıs Trafo Merkezi’ne aktarılması sağlanacak. ÇED ve izinlendirme çalışmalarının tamamlanmasına müteakip kazı-dolgu, montaj gibi çalışmaları toplam 2 yıl içerisinde tamamlanması planlan Ilıcasu I-II Regülatörü ve HES Projesinin yatırım bedeli 19.837.664 TL olarak hesaplandı.

Önceki ve Sonraki Haberler