1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İlişkileri normalleşiyor TR-İsrail enerji projeleri yeniden gündemde

İlişkileri normalleşiyor TR-İsrail enerji projeleri yeniden gündemde

Enerji Günlüğü - Türkiye ve İsrail, ilişkilerin normalleşmesinin ardından Doğu Akdeniz’deki doğalgaz kaynaklarının transferi için kurulacak boru...

İlişkileri normalleşiyor TR-İsrail enerji projeleri yeniden gündemde

Enerji Günlüğü - Türkiye ve İsrail, ilişkilerin normalleşmesinin ardından Doğu Akdeniz’deki doğalgaz kaynaklarının transferi için kurulacak boru hattıyla ilgili resmi görüşmelere başlayacak.

Ankara-Tel Aviv ilişkileri, 6 yılın ardından dün İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleştirilen görüşmelerin ardından yeniden normale döndü. Böylece taraflar, İsrail’in Akdeniz’deki doğalgaz kaynaklarının transferi için kurulacak boru hattıyla ilgili resmi görüşmelere başlayacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı basın açıklamasında, anlaşmanın İsrail gazının Avrupa’ya taşınmasının yolunu açacağını belirtti.

DOĞALGAZ PAZARINDA TÜRKİYE RÜZGARI ESEBİLİR

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, anlaşmanın oğal gaz pazarında Türkiye rüzgârı estirebileceğini açıkladı. 

Türkiye'nin İsrail için hem iyi bir müşteri hem de çok iyi bir köprü olduğunu belirten Kumbaroğlu, "Özellikle Türkiye’nin Kıbrıs’ın tanınması konusunda elinin oldukça güçleneceği bir dönem bekleniyor. Yeni bir sayfa açma isteğinin temelinde Kıbrıs ve İsrail’in karasularında keşfedilen gaz rezervlerinin olduğunu düşünüyorum. Türkiye-Rusya-İsrail diyaloğu yeni bir dönemin habercisi olabilir ve doğalgaz pazarında Türkiye rüzgârı estirebilir." dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler