1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İlk GRI A Sürdürülebilirlik Raporu Zorlu Enerji`den...

İlk GRI A Sürdürülebilirlik Raporu Zorlu Enerji`den...

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu, enerji sektöründe GRI A seviyesinde hazırlanan ilk “Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayımladı. Rapor, Türkiye'nin...

İlk GRI A Sürdürülebilirlik Raporu Zorlu Enerji`den...

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu, enerji sektöründe GRI A seviyesinde hazırlanan ilk “Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayımladı. Rapor, Türkiye'nin bu seviyede aldığı üçüncü sürdürülebilirlik raporu oldu. 

Zorlu Enerji Grubu, sürdürülebilirlik performansını aktaran, enerji ve sürdürülebilirlik yönetimine bakış açısını, gelecek planlarını ve hedeflerini yansıtan “Sürdürülebilirlik Raporu”nun ikincisini yayınladı. Uluslararası arenada faaliyet gösteren şirketlerin raporlama standardı Global Reporting Initiative (GRI) tarafından da onaylanan rapor, enerji sektörünün ilk, Türkiye’nin üçüncü GRI A seviyesindeki sürdürülebilirlik raporu olma özelliğini taşıyor.

KURUMSAL BİR VATANDAŞ GİBİ...

“Sürdürülebilirlik Raporu” ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, ikincisini yayınladıkları raporda, 'doğru enerji' anlayışıyla gerçekleştirdikleri çalışmaları kamuoyu ile paylaştıklarını belirtti. Dünya ve Türkiye açısından kilit noktada bulunan enerji sektörünün aktif oyuncularından biri olduklarını belirten Sinan Ak, "Hem ülkemizin hem de Grubumuzun büyüme hedeflerine önemli etkisi olacak yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla elektrik üretimi, emniyetli ve güvenilir enerji tedariği, öncelikli konularımızın başında yer alıyor. Bu doğrultuda çevrenin korunmasından kalite standartlarına, çalışan sağlığından toplumsal sorunlara pek çok alanda yürütülen faaliyetlerin her aşamasında kurumsal bir vatandaş gibi hareket ediyor, doğal kaynakların ve kültürel değerlerin geleceğe aktarılması konularında sürdürülebilirlik kavramını yol gösterici olarak benimsiyoruz” dedi.

YEREL DEĞERLERE KARŞI SORUMLULUK

Sinan Ak, sürdürülebilirliği; çevresel ve sosyal faktörlerin, Zorlu Enerji'nin kurumsal yönetim ilkeleriyle birlikte yönetim süreçlerine uyarlanması ve bu alanlardaki risklerin yönetilmesinde önemli bir yol gösterici olarak değerlendirdi. Zorlu Enerji Grubu olarak büyüme ve yatırım stratejilerine sürdürülebilirlik yaklaşımıyla yön verdiklerinin altını çizen Sinan Ak, şunları söyledi:

"Sürdürülebilir yönetim anlayışımızın stratejik öncelikleri; kurumsal yönetim ilkelerine bağlı ve yerel değerlere karşı sorumlu iş yapmak, karlı ve beğenilen bir şirket olmak, çalışanlarımızın mutluluk, sağlık ve güvenliğini sağlamak, çevreyi ve doğal kaynakları korumak, paydaşlarımızla samimi ve düzenli iletişim kurmak, toplumsal ve kültürel hayata katkı sağlamaktır. Bu anlayışla, sürdürülebilirlik raporlamasını da kurum kültürü ve inovasyona katkı sağlayan, kurumsal sorumluluk yönetimimize yön veren, paydaşlarımızla diyaloğumuzu güçlendiren ve bizi sürekli geliştiren bir araç olarak görüyoruz."

Zorlu Enerji Grubu’nun Stratejik Sürdürülebilirlik Konuları

EKONOMİK

- Yerli ve ye yenilenebilir kaynaklarla sürekli ve güvenli elektrik arzı

- Kârlı ve beğenilen bir şirket olmak.

SOSYAL

- Çalışanlarımızın mutluluk, sağlık ve güvenliği

- Faaliyet gösterdiği yörelerde topluma karşı sorumlulukları

ÇEVRESEL

- Emisyonların azaltılması, iklim koruma ve enerji verimliliği

- Doğal kaynaklara ve kültürel değerlere saygı

- Biyolojik çeşitliliğin korunması


GRI A SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU İÇİN 2010’DAN 2011’E ZORLU ENERJİ'NİN YAPTIKLARI

- Doğrudan CO2 emisyonlarında % 11, dolaylı CO2 emisyonlarında ise % 3 oranında azaltım sağlandı.

- Toplam su tüketimi % 9 oranında azaltıldı.

- Atıkların % 39’u geri dönüştürüldü ve geri kazanıldı.

- Tesislerin bulunduğu yörelerdeki yerel istihdam oranı % 75’e ulaştı.

- Gruptaki kadın istihdam oranı % 17’ye ulaştı.

- Çalışanlara 16.500 saat İSG ve bireysel gelişim eğitimi sağlandı.

- “Enerjimiz Çocuklar İçin Projesi” 75 bin çocuğa ulaştı.

- Zorlu Enerji’nin Gökçedağ Rüzgâr Santrali ve Kızıldere Jeotermal Santrali Yılın En Verimli - Yenilenebilir Enerji Tesisi kategorisinde iki ödül kazandı.

- Zorlu Enerji, GfK Türkiye tarafından gerçekleştirilen ‘İtibar Yönetimi ve Kurumsal Algı Araştırması’nda, itibarı en yüksek enerji şirketi oldu.

- Zorlu Enerji, Ernst&Young Türkiye tarafından yapılan derecelendirmede Türkiye Karbon Saydamlık Liderlik Ödülü’nü aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler