1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İlk hibrit uçak yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlıyor

İlk hibrit uçak yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlıyor

Enerji Günlüğü - Boeing ve Cambridge Üniversitesi işbirliği ile üretilen ilk hibrit uçak, tamamıyla petrol yakıtlı uçaklara göre yüzde 30 daha az...

İlk hibrit uçak yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlıyor

Enerji Günlüğü - Boeing ve Cambridge Üniversitesi işbirliği ile üretilen ilk hibrit uçak, tamamıyla petrol yakıtlı uçaklara göre yüzde 30 daha az yakıt kullanıyor.

Yüzde yüz elektrikli araçlardan sonra yüzde yüz elektrikli veya hibrit uçaklar için de ilk adım atıldı. The İndependent gazetesinin haberine göre, Uçak devi Boeing ve Cambridge Üniversitesi araştırmacıları tarafından üretilen ve geçtiğimiz hafta havalanan ilk hibrit uçak, tamamıyla petrol yakıtlı uçaklara göre yüzde 30 daha az yakıt kullanıyor.

Petrol mühendisleri, kalkış ve tırmanış anları gibi uçağın fazladan yakıt ihtiyacı duyduğu zamanlarda kullanmak üzere hibrit batarya sistemini kullandılar. Ancak, bu durumlarda elektrik motorunun üretim moduna geçerek bataryaları şarj ettiği veya motorun en az yakıt kullanmasına yardımcı olduğu görüldü.

Bu uygulama, önümüzdeki on yılda hibrit elektrikli uçakların ticari olmalarının ilk aşaması olarak değerlendiriliyor.

Son bir kaç yılda uçakların hibridizasyonu önünde en büyük engel olan yüksek batarya fiyatlarının düşmeye başlaması ve aynı zamanda da teknolojinin gelişerek yüksek kapasiteli daha hafif ve küçük bataryaların üretilebiliyor olması bu gelişmede en önemli etken.

Önceki ve Sonraki Haberler