1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İlk kamu yüzer elektrik santralini Tersan kuracak

İlk kamu yüzer elektrik santralini Tersan kuracak

Enerji Günlüğü - Aliağa’da yapılacak 120 MW kapasiteli yüzer elektrik santrali için Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) tarafından açılan ihaleyi 181,68 milyon...

İlk kamu yüzer elektrik santralini Tersan kuracak

Enerji Günlüğü - Aliağa’da yapılacak 120 MW kapasiteli yüzer elektrik santrali için Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) tarafından açılan ihaleyi 181,68 milyon TL’lik teklif ile Tersan Tersanecilik kazandı. 

Daha önce sadece özel sektör tarafından faaliyete alınan yüzer elektrik santralleri, ilk defa kamu tarafından da kullanılmaya başlanacak. Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) tarafından, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali'nin toplam 120 megavat kapasitedeki 4 adet gaz türbini, jeneratör setiyle yardımcı sistemlerinin ambarlı bir kuru yük gemisine veya ambarlı kargo gemisine montajlanarak yüzer elektrik santraline dönüştürülmesi için açılan ihalede en iyi teklif 181 milyon 680 bin lira ile Tersan Tersanecilik tarafından verildi. 

Motorin ve doğalgaz olmak üzere çift yakıt kullanılabilecek geminin santrale dönüştürülmesi haricinde, yüklenici firma testler, tesisin başarılı bir şekilde işletmeye alınması, işletme süpervizörlüğü ve eğitim dahil olmak üzere anahtar teslimi hizmet verecek.

Türkiye sınırları içerisinde bir tersanede yapılması şartı bulunan santralin 18 ayda tamamlanması öngörülüyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler