1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İlk yarıda yenilenebilir enerjiye rekor küresel yatırım!

İlk yarıda yenilenebilir enerjiye rekor küresel yatırım!

2021 yılı ilk yarısında 174 milyar dolar küresel yatırım ile yenilenebilir enerjiye rekor yatırım yapıldı.

İlk yarıda yenilenebilir enerjiye rekor küresel yatırım!

Enerji Günlüğü - 2021 yılı ilk yarısında 174 milyar dolar küresel yatırım ile yenilenebilir enerjiye rekor yatırım yapıldı. 

BloombergNEF verilerine göre, 2021’in ilk 6 ayında yenilenebilir enerjiye rekor yatırım yapıldı. Verilere göre yılın ilk 6 ayında küresel yenilenebilir enerji yatırımları bir önceki yıla göre yüzde 2 artarak 174 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bununla birlikte yılın ilk yarısında küresel yenilenebilir enerji yatırımları 2020 yılı ikinci yarısına göre yüzde 7 oranında azalma kaydetti. Uzmanlar küresel net sıfır emisyon hedefine ulaşabilmek için acil finansman ihtiyacı olduğuna dikkat çekiyorlar.

GÜNEŞE REKOR YATIRIM

Yenilenebilir yatırımlarında güneş enerjisi yatırımları başı çekti. Güneş yatırımlarında 78,9 milyar dolar ile rekor kırıldı. Çin bu dönemde güneş 7.7 milyar dolar yatırırken, ABD 11.7 milyar dolar yatırdı. Başta Avrupa olmak üzere küçük ölçekli güneş enerjisi yatırımları için sınırlı mevcut veriye dikkat çeken analistler, yine de sağlıklı bir büyüme öngörüyor.

RÜZGAR YATIRIMLARI GERİLEDİ

2021'in ilk yarısındaki rüzgar yatırımı, geçen yılın aynı döneminde 85 milyar dolara kıyasla 58 milyar dolara geriledi. Çin’in rüzgar yatırımı 2021 yılının ilk yarısında 21 milyar doları bulurken Finlandiya, Avrupa'nın en büyük karasal rüzgar enerjisi pazarı haline geldi. 

Önceki ve Sonraki Haberler