1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İlk yerli petrol arama gemisi denize indi

İlk yerli petrol arama gemisi denize indi

Enerji Günlüğü - Türkiye'de inşa edilen ilk araştırma gemisi olan TÜBİTAK Marmara denize indi. Oşinografik araştırmalar gerçekleştirmek amacıyla...

İlk yerli petrol arama gemisi denize indi

Enerji Günlüğü - Türkiye'de inşa edilen ilk araştırma gemisi olan TÜBİTAK Marmara denize indi. Oşinografik araştırmalar gerçekleştirmek amacıyla yapılan ilk yerli araştırma gemisi, deniz altında sismik araştırmalar yapacak, petrol arayacak, deniz altı haritaları çıkaracak ve su altındaki yaşamı inceleyecek. Yüzde 60 yerli imkânlarla inşa edilen TÜBİTAK Marmara, denizin 3 bin metre derinliğine kadar araştırma yapılabilecek.

13 milyon 800 bin TL'ye mal olan gemi, 45 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde. TÜBİTAK Marmara deniz altı haritaları çıkaracak, deniz hareketleri ve su altındaki canlı yaşamını inceleyecek, deniz kirliliği araştırmaları da yapacak. İncelemelerinde 3 bin metre derinliğe inecek teknik kapasitesi bulunan araştırma gemisi, ilgili ekipmanların eklenmesiyle petrol araması ve sismik araştırmalar da yapılabilecek. Gemi, 11 bilim adamı, 12 mürettebatla iç sularda faaliyet gösterecek.

Önceki ve Sonraki Haberler