1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İmamoğlu: İklim değişikliğiyle mücadelede kararlıyız

İmamoğlu: İklim değişikliğiyle mücadelede kararlıyız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un iklim değişikliğiyle mücadelesinde bütün parametreleri hayata geçirmeye dönük yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. 

İmamoğlu: İklim değişikliğiyle mücadelede kararlıyız

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un iklim değişikliğiyle mücadelesinde bütün parametreleri hayata geçirmeye dönük yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. 

CDP Türkiye İklim Değişikliği 10. Yıl Konferansı’nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2021 yılı sonuna kadar şehrimiz adına dünyanın iklim mücadelesindeki bütün parametreleri hayata geçirmeye dönük bir yol haritası açıklamayla ilgili bir taahhütte bulunduk. Buna dönük her hususta aslında adım atıyoruz şehrimizde. Ve de çok değerli bu. Şunu ifade edeyim: Biz İstanbul'da ama atık yönetimi olsun, ama çevreye duyarlılığıyla ilgili olsun, şehir planlamasıyla ilgili ciddi adımlarla ilgili olsun yoğun çalışma içersindeyiz. Ben şu anda size İstanbul Planlama Ajansı'nı konumlandıracağımız Florya semtinden sesleniyorum. Burada konumlandıracağımız 'Vizyon 2050' diye bir çalışma bölümümüz var. Bunu kamuoyuna açık bir şekilde yönetme hedefindeyiz. Bir çok parametresiyle ve paydaşıyla burdaki en önemli belki de yol gösterici tanımı iklim değişikliğine dönük mücadele olacak” ifadesini kullandı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Pandemi sürecinde yaşamakta olduğumuz iklim değişikliğine karşı eskiye oranla çok daha duyarlı ve çok daha kararlı olduklarını belirten İmamoğlu, “Bu noktada ben de Avrupa’nın en büyük, dünyanın en önemli kentlerinden olan ve bana göre dünyanın en güzel şehri İstanbul’un Belediye Başkanı olarak da bu kararlılığımızı ve duyarlılığımızı hem yönetimimiz adına, hem şehrimiz adına duyurmak isterim. Doğayla, birbirimizle ve tüm canlılarla ilişkilerimizi çok daha uyumlu, çok daha eşitlikçi bir bakış açısıyla kurmaya, eskiye oranla çok daha iyi bir şekilde bu süreci yönetmeye hazırız. Bunun bilinmesini istiyorum. Dünyadaki her iyi örneğin bu kente taşımaya hazırız. Kendi üreteceğimiz ve paydaşlarımız olacak olan bu sürecin iyi temsilcileriyle yol yürümeye hazırız. Zira bu konu aynı zamanda bir ortak aklın çözüme kavuşturacağı bir konudur” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler