1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İmamoğlu’ndan iklim çağrısı 

İmamoğlu’ndan iklim çağrısı 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iklim değişikliğine bağlı ekstrem hava koşullarının çoktan İstanbul’un kapısına geldiğini kaydederek bu konuda daha geniş ölçekli kolektif bir çabanın gerekli olduğunu belirtti.

İmamoğlu’ndan iklim çağrısı 

Enerji Günlüğü - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iklim adaletini sağlamak için kollektif bir çaba gerektiğini belirterek, iklim değişikliğiyle mücadelede işbirliği çağrısında bulundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye -İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler tarafından Dubai’de düzenlenen 2023 İklim Değişikliği Konferansı’na (COP28) katılıp, 2 faklı panelde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Doğayı korumanın topluluklar arasında iş birliğini gerektiren ortak bir çalışma olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “İstanbul, Avrupa’daki şehirler arasında iklim değişikliğinin kıyısal etkilerine karşı en savunmasız şehir olarak tespit edilmiştir. 2023 yılı boyunca, şiddetli kuraklıklara sebep olan tarihi yüksek sıcaklıklar gözlemlenmiştir ve eş zamanlı olarak sellerle mücadele etmiştir. İklim değişikliğine bağlı ekstrem hava koşulları, çoktan İstanbul’un kapısına gelmiştir. İstanbul, iklim değişikliği etkisini azaltmak için önlemler alsa da iklim adaletini sağlamak için daha geniş ölçekli kolektif bir çabanın gerekli olduğunu fark etmemiz gerekmektedir” dedi. 

İSTANBUL’UN RAY AĞI 5 YILDA 65 KM GENİŞLEDİ

“İstanbul’u 2050 yılına kadar karbon nötr ve iklim dirençli bir şehre dönüştürme hedefimiz için, sürdürülebilir kentsel hareketliliği başarmamız gerekmektedir” diyen İmamoğlu, İstanbul’u ray odaklı bir altyapıya kaydırmak için çalıştıklarını kaydetti. İmamoğlu, “İstanbul, kentsel ray ağında, 5 yıldan kısa bir süre içerisinde, yılda ortalama 13 kilometre, toplam 65 kilometrelik muazzam bir genişleme gözlemledi. Bu önemli ilerleme, tamamıyla belediye finansmanının ve insan kaynaklarının odaklı kullanımı sayesinde mümkün olmuştur” ifadelerini kullandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler