1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. IMF Başkanının bitcoin üretiminde kömür endişesi

IMF Başkanının bitcoin üretiminde kömür endişesi

Enerji Günlüğü - IMF başkanı Christine Lagarde, Çin’de bitcoin üretimi için gerekli olan devasa miktarlarda elektriğin üretiminde kullanılan kömür...

IMF Başkanının bitcoin üretiminde kömür endişesi

Enerji Günlüğü - IMF başkanı Christine Lagarde, Çin’de bitcoin üretimi için gerekli olan devasa miktarlarda elektriğin üretiminde kullanılan kömür miktarının endişe verici olduğunu söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda verdiği röportajda, “Çin eyaletlerinde Bitcoin üretimi için ne kadar kömür kullanıldığına baktığımızda bu, büyük bir endişe kaynağı.” dedi.

Ucuz olduğu için kripto para ağı çoğunlukla Çin’deki kömürle çalışan enerji santrallerinde yapılıyor. Bu ise zaten hava kirliliği ile başı dertte olan Çin’de karbon salımı miktarını artırıyor. 

ARJANTİN KADAR ELEKTRİK TÜKETEBİLİRLER

Kripto para madencilerinin günde 37 gigawatt-saatten fazla elektrik kullandıklarına dikkat çeken Lagarde, bunu da tam kapasitede çalışan 30-1.2 gigawatt nükleer reaktöre eşdeğer olduğunu belirtti. Lagarde ayrıca, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini üretmek için harcanan elektrik miktarının mevcut eğilimler devam ederse yakında Arjantin gibi büyük bir ülkenin yıllık enerji ihtiyaçlarına eşdeğer olabileceğini söyledi. Lagarde, “Bitcoin madenciliğinde, aslında onu üretmek için bu kadar enerji kullanılması, 2018’de de devam ederse, bu sistem Arjantin kadar elektrik tüketecektir.” İfadesini kullandı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler