1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. IMF karbon fiyatlarında artış önerdi

IMF karbon fiyatlarında artış önerdi

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ısınma hedefinin tutturulabilmesi için karbon salım fiyatının 2030’a kadar ton başına en az ortalama 75 dolar olması gerektiğini açıkladı.

IMF karbon fiyatlarında artış önerdi

Enerji Günlüğü - Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ısınma hedefinin tutturulabilmesi için karbon salım fiyatının 2030’a kadar ton başına en az ortalama 75 dolar olması gerektiğini açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel karbon salımı ücretlerinin artırılmasını önerdi. IMF yaptığı yazılı açıklamada, "Küresel ısınmanın 2 derecenin altında tutulması hedefinin yakalanabilmesi için karbon dioksit ve diğer sera gazlarının salımlarının gelecek 10 yılda yüzde 25-50 arasında azaltılması gerekli. Bunu başarmanın en hızlı ve en pratik yolu uluslararası bir karbon fiyat tabanı oluşturulması" ifadelerini kullandı. IMF, küresel düzeyde, 2030 yılına kadar ton başına 75 dolar veya daha fazla karbon fiyatına eşdeğer ek önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Bazı ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadeleyi başarılı bir şekilde devam ettirirken, bu çabaların ülkeden ülkeye değiştiğini kaydeden IMF, küresel emisyonların beşte dördünün fiyatsız kaldığına ve küresel ortalama emisyon fiyatının ton başına sadece 3 dolar olduğuna dikkat çekti.

IMF'in önerisi ve iklim değişikliği ile ilişkili diğer konular Kasım ayında İngiltere'nin başkanlığında yapılacak 26'ncı BM İklim Değişikliği Konferansında tartışılacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler