1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IMF: Küresel petrol talebi 2040 civarı tepe yapabilir

IMF: Küresel petrol talebi 2040 civarı tepe yapabilir

IMF, küresel petrol talebinin giderek azalan bir ivmeyle arttığını ve önümüzdeki 20 yıl içerisinde zirveye ulaşmasını beklediklerini açıkladı. 

IMF: Küresel petrol talebi 2040 civarı tepe yapabilir

Enerji Günlüğü - IMF, küresel petrol talebinin giderek azalan bir ivmeyle arttığını ve önümüzdeki 20 yıl içerisinde zirveye ulaşmasını beklediklerini açıkladı. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) yayınladığı Körfez İşbirliği Konseyi üyesi 6 ülkenin finansal servetleri konusunda hazırladığı raporda, çevrenin korunması ve enerji verimliliği için düzenleyici tedbirlerin daha güçlü bir şekilde gündeme gelmeleri halinde küresel petrol talebininin 2040 yılı civarında veya daha erken tepe yapabileceğini söyledi. 

KÖRFEZ ÜLKELERİNİN SERVETİ 15 YILDA ERİYEBİLİR

Petrol piyasalarına dair geçmiş gelişmelerin analizinin talepte gelir ve nüfus artışı hesaba katıldıktan sonra güçlü ve kalıcı bir azalma eğilimine işaret ettiğini söyleyen IMF, özellikle Körfez İşbirliği Konseyi üyesi 6 ülkenin mevcut finansal birikimlerinin büyük reformlar yapılmadığı takdirde düşen petrol ve gaz gelirlerine bağlı olarak önümüzdeki 15 yıl içerisinde tükenebileceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler