1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. IMF: Türkiye daha hızlı büyüyecek işsizlik düşecek

IMF: Türkiye daha hızlı büyüyecek işsizlik düşecek

Uluslararası Para Fonu (IMF), daha önce yüzde 3.2 olarak açıkladığı Türkiye’nin 2016 yılı büyüme tahminini yüzde 3.8’ya yükseltti.

IMF: Türkiye daha hızlı büyüyecek işsizlik düşecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Para Fonu (IMF), daha önce yüzde 3.2 olarak açıkladığı Türkiye’nin 2016 yılı büyüme tahminini yüzde 3.8’ya yükseltti.

IMF tarafından hazırlanan 2016 yılının ilk Dünya Ekonomik Görünüm Raporu yayınlandı. IMF’ye göre Türkiye ekonomisi yüzde 3.8 büyüme gösterecek. IMF bu tahminini jeopolitik belirsizlik, zayıf iç talep ve yavaşlayan kredi büyümesine rağmen asgari ücretteki büyük artışın talebi desteklemesine dayandırdı.

İKİNCİ KEZ YÜKSELTTİ

IMF’nin son raporu, Türkiye’ye ilişkin büyüme beklentilerinin yükseldiğini ortaya koydu. Ekim 2015 tarihinde hazırlanan bir önceki Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye için 2016 büyüme tahminini yüzde 2.9 olarak açıklayan IMF, Şubat ayındaki G20 Zirvesi için hazırladığı Global Beklentiler ve Politika Zorlukları raporunda ise bu oranı yüzde 3.2’ye yükseltmişti.

2017 AŞAĞI ÇEKİLDİ AMA...

IMF, Türkiye ekonomisinin 2017 yılında ise yüzde 3.4’lük bir büyüme göstereceği tahmininde bulundu. Bu oran, bir önceki tahmin olan 3.6’nın altında. Ancak iki yıllık birikimli büyüme tahminine bakıldığında Türkiye ekonomisinin önceki tahminlerden daha hızlı büyüyeceğini gösteriyor.

ENFLASYON YÜKSELECEK

IMF, bu yıl için Türkiye’de tüketici fiyatlarındaki artış beklentisini yüzde 7,7’den yüzde 9,8’e çıkarırken, gelecek yıl için beklentisini yüzde 8,8 olarak belirledi.

İŞSİZLİK AZALACAK

Uluslararası Para Fonu, Türkiye’de işsizlik oranlarına ilişkin tahminini de güncelledi. IMFInin Türkiye’de bu yıl için işsizlik oranı tahmini yüzde 11.2’den yüzde 10.8’e inerken, gelecek yıla ilişkin tahmini yüzde 10.5 olarak açıklandı.

CARİ AÇIK MİLLİ GELİR ORANI DÜŞECEK

IMF, Türkiye’nin cari açığının milli gelire oranına ilişkin tahminlerini de iyileştirdi. Cari açık/GSYH oranını bu yıl için yüzde -4.7’den yüzde -3.6’ya revize eden Kurum, gelecek yılın tahminini ise yüzde -4.1 olarak duyurdu. 

Önceki ve Sonraki Haberler