1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IMF: Ucuz petrol global büyümeyi destekleyecek

IMF: Ucuz petrol global büyümeyi destekleyecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Para Fonu (IMF), petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşün devam edeceğini ve bunun gelecek yıl global ekonomik...

IMF: Ucuz petrol global büyümeyi destekleyecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Para Fonu (IMF), petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşün devam edeceğini ve bunun gelecek yıl global ekonomik büyümeye yardımcı olacağını öngördü.

IMF baş ekonomisti Olivier Blanchard ve Rabah Arezki tarafıından kaleme alınan rapora göre, petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüş devam edecek ve gelecek yıl global ekonomik aktivitenin yüzde 0,7'ye varan oranda artmasına yardım edecek.

Raporda, "Petrol fiyatlarında düşüşü global ekonomiyi canlandıracak bir olay olarak görüyoruz. Global ekonomide 2015 için yüzde 3,8 olarak tahmin edilen büyümeye katkı yüzde 0,3-0,7 arasında olacak" değerlendirmesine yer verildi.

ÇİN VE ABD BÜYÜMESİNE KATKI

IMF ekonomistleri düşük petrol fiyatlarının 2015'de Çin ekonomisinde büyümeyi yüzde 7,1 olan tahminlerin yüzde 0,4-0,7 puan ve 2016'dan yüzde 0,5-0,9 puan yukarı taşıyabileceğini belirtirlerken, ABD'nin büyümesine katkının 2015'de 0,2-0,5 puan, 2016'da ise 0,3-0,6 puan aralığında olacağını öngörüyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler