1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. IMF’den politikacılara iklim çağrısı

IMF’den politikacılara iklim çağrısı

IMF İdari Direktörü Kristalina Georgieva, politikacıları koronavirüs salgınına karşı uyguladıkları politikaları iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kullanmaya çağırdı.

IMF’den politikacılara iklim çağrısı

Enerji Günlüğü - IMF İdari Direktörü Kristalina Georgieva, politikacıları koronavirüs salgınına karşı uyguladıkları politikaları iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kullanmaya çağırdı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) İdari Direktörü Kristalina Georgieva, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) düzenlediği bir konferansta politika yapıcılara Covid-19 pandemisine karşı uyguladıkları politikaların aynı zamanda sosyal ve çevre odaklı kazanımları da dikkate alacak şekilde tasarlanması için çağrıda bulundu. Georgieva, “Geleceği düşünerek, politikalar iklim krizinin ele alınmasına yardımcı olurken milyonlarca istihdam yaratacak düşük karbonlu, dayanıklı bir toparlanmanın temelini atmalıdır” ifadesini kullandı.

Daha önce de konuşmalarında "yeşil toparlanma" fikrinin önemini vurgulayan Georgieva, şu an yaşadığımız krizin kalkınma anlamında son yıllarda kat edilen gelişmeleri tehlikeye atabileceğinden özellikle endişe duyduklarını da kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler