1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. IMF’den Ukrayna’ya kredi desteği

IMF’den Ukrayna’ya kredi desteği

Enerji Günlüğü - Uluslararası Para Fonu IMF, Ukrayna’ya 14 ila 18 milyar ABD doları tutarında kredi verecek. Anlaşma çerçevesinde Ukrayna'da doğalgaza...

IMF’den Ukrayna’ya kredi desteği

Enerji Günlüğü - Uluslararası Para Fonu IMF, Ukrayna’ya 14 ila 18 milyar ABD doları tutarında kredi verecek. Anlaşma çerçevesinde Ukrayna'da doğalgaza yüzde 50 zam yapılacak.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklama ile geçici Ukrayna yönetimine uluslararası kamuoyunun güçlü bir desteği olarak, IMF’nin Ukrayna’nın geçici hükümeti ile bir yardım paketi üzerinde anlaştığını ve Ukrayna’ya 14 ila 18 milyar ABD doları tutarında bir kredi programı uygulanacağı duyuruldu.

Açıklamada, ayrıca önümüzdeki iki yıl boyunca uygulanacak ve tarihsel olarak nitelenen reformlarla Ukrayna’nın uzun süredir devam eden sorunlarının çözülmesinin beklendiği belirtildi. Böylece paketin 27 trilyon ABD dolarına kadar çıkabileceği ifade edildi.

DOĞALGAZA YÜZDE 50 ZAM

Ukrayna geçici hükümeti, IMF ile yapılan anlaşmanın devlet desteğinde reforma gidilmesi şartı çerçevesinde, devlet desteği nedeniyle bugüne kadar doğalgazı çok ucuza alan Ukraynalı kullanıcılar için doğalgaz fiyatını yüzde 50 artıracağını açıkladı.

Kamusal enerji kuruluşu Naftogaz’dan bir yetkili, doğalgaz zammının 1 Mayıs’ta yürürlüğe gireceğini belirtti. Yetkili ayrıca 2018′e kadar yeni zamlar planlandığını da söyledi.

Ukrayna, doğalgazın yarısından fazlasını Rus şirketi Gazprom’dan alıyor ve halka pazar fiyatının altında bir fiyata satıyor.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler